Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

SAMSUNSPOR 4 - AYHAN AKMAN O

SAMSUNSPOR 4 - AYHAN  AKMAN O

İlk altı için her iki takım açısından da çok önemli olan bu  karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren  Karşıyaka daha etkili geldi Samsun spor üzerine, üçüncü bölgeyi tamamen sahiplenip, orta alandaki pas trafiğinin kontrollunü ele geçirerek oyunu istedikleri gibi yavaşlatıp, hızlandırdılar. 26ncı dakikaya kadar orta alanın üretkensiz futboluna ve doğaçlama top oynayarak posizyon arayan forvetlerimizin imdadına, bu dakika da Mustafa SEVGİ'nin ceza alanı içersine yaptığı ortada hatalı çıkış yapan Karşıyaka'nın kalecisi Behram yetişti. Bu hatalı çıkışını da M'billa  affetmeyerek kafa ile topu ağlara gönderdi.( 1 - 0 ) İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıya Karşıyakanın hocası Ayhan AKMAN'ın hatalı oyun anlayışı damga vurdu.Defansını üçüncü bölgeye kurup, hücuma çok adamla çıkmalarından dolayı savunmalarını boş bırakmaları,hızlı ve çabuk adamlar olan,  M'billa-Ofeodu ve İvanovun ekmeğine yağ sürmelerine neden oldu. Ve bunun bedelinide 4 gol yiyerek çok ağır ödediler. Sayın Erhan hocam A ve B planlarımızı uyguluyoruz söylemlerine hiç katılmadığımı belirtmek istiyorum. Haftalardır yazıyorum, 4-2-3-1 sistemindeki dizilimi sadece kağıt üzerinde, saha içindeki oyun -plan- sistem ve bunlara bağlı olarak biri olmassa biri  anlamındaki A ve B planının hiç biri yok. Oynanan sadece doğaçlama bir futbol anlayışı. Bu farklı galibiyetin mimarı bence Erhan Hoca değil,  hatalı taktiği ile Karşıyaka hocası, Ayhan AKMAN'dır.

Erhan hocamın son 20 dakikaya kadar üç değişikliği de kullanarak,bu dakikadan sonra doğacak olan bir sakatlık sonrasında sahada 10 kişi kalabileceğini hesaplamaması da ayrı bir konudur sanırım.Genç topçular, bu farklı skorlardan sonra maçın son 15- 20 dakikalarında, takıma kazandırmak amacıyla oyuna sokulur. Malesef hocam sizin yanınızda bu gençleri göremedik !!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR