Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

SADECE KONUŞUYORLAR

Şurası bir gerçek ki ,bu dünyada iki tür insan var.
Birisi konuşan tür , birisi yapan tür. 

İnsanların çoğu sadece konuşur.Tek yaptıkları budur.                   
Ama sözün bittiği yerde dünyayı değiştirenler yapanlardır.Yaparken bizi de değiştirirler.                       
Bu yüzden onları asla unutmayız.Siz hangisisiniz ? Sadece konuşuyor musunuz , yoksa yerinizden kalkıp bir şeyler yapıyor musunuz ? 

Çünkü inanın bana geri kalan ne varsa kahve dedikodusundan başka bir şey değil.                                      
(Şehrin Azizleri isimli filmden alıntıdır.)                            
Hepimizin kendimize sorması  gereken bir soru.Ben hangisiyim ? Sadece konuşuyor muyum , yoksa bir şeyler yapıyor muyum ?  Sıradan vatandaşın hayatını kahve dedikodusu ile geçirmesi kendisini bağlar. Boşa geçmiş ömürler listesine bir kişi daha eklenir.Konu kapanır.
Ama  sıra şehrimizin yönetiminde söz sahibi olanlara gelince iş değişir.Yönetme yetkisine sahip olanlar hayatını konuşarak geçiriyorsa zararları sadece kendilerine değil , tüm Samsuna 'dır.
Şehrimiz bayrama sel felaketi ile uyandı.Bu sefer ucuz atlattık.En azından can kaybı yok.Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük acı tekrarlanmadı.
Felaketin ardından yönetim yetkisini elinde bulunduran hemen herkes kameralar karşısına geçti ve yapılması gerekenleri anlattı.Sadece konuşuyorlar , henüz yapan yok.
Sayın Bakanımız , Valimiz , Büyükşehir ve Atakum Belediye Başkanımız çizmelerini giydiler ve olay yerine intikal ettiler.Geçtiğimiz yıl da aynı pozlar verilmişti.Hemen metrekareye düşen yağmur miktarı hesaplandı.Bilmem kaç yüzyılda bir gelebilecek yağmuru birkaç saat içerisinde bölgeye gönderdiği için sorumluluğa Allah ortak edildi. Başkanlar birbirini suçladı.
 Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel  Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı , Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt ,Saski Genel Müdür Yardımcısı Kamil Demircioğlu ve Atakum Belediye Başkanı sel konusunda artık sorun yaşanmaması için çözüm üretmek amacıyla bir araya geldiler.Sorunları tespit edip düşünce ve proje birliğini sağlama adına fikir alış verişinde bulundular.Zahmet etmiş beyefendiler. Bu kaçıncı sel ? Hala fikir alış verişi aşamasındalar.Nasıl bir fikirleri var acaba ? Bir türlü alıp veremediler.
Bakanımız ,'' bu senelerdir devam eden çarpık yapılaşmanın neticesidir.'' diyor.Felaketin en büyük sebebi çarpık yapılaşma imiş.Bildiğim ,Atakum şehrimizin en düzenli bölgesi.Diyelim çarpık yapılaşma var.Üç dönemdir vekilsin önlemek için ne yaptın ?
Atakum Belediye Başkanımız , ''Büyükşehir altyapıyı tamamlamadığı için felaket oldu.'' diyor. Hadi kabul ettik.Altyapı yok.Sel en büyük zararı bodrum katlara verdi.Aralıklı da olsa üç  dönemdir başkansın. Bodrum katlarının iskana açılmaması için ne yaptın ?
Büyükşehir Belediye Başkanımız ''felakette en büyük zararı bodrum katlarının gördüğünü , bodrum katlarının iskana açılmasına izin verilmemesi gerektiğini ''söyledi. Tamam kabul ettik.En büyük zarar bodrum katlarda.Üç dönemdir başkansın. Altyapı sorunlarının çözülmesi için ne yaptın ?
Canik felaketinden sonra bilinen sahne.Herkes konuşuyor.Ve yine herkes birbirini suçluyor.Üç dönemdir görevde olanlar kahve dedikodusundan öte gidemeyen basın açıklamaları yapıyor. Sorumlunun çok olduğu yerde sorun kimde bulunamıyor.
Şükür ,bu sefer sadece evlerimizi ve arabalarımızı suya kaptırdık. Umalım yarın dün olduğu gibi canlarımızı da kaptırmayalım.
Konuşanlar değil , yapanlar, yaptıkları için unutulmayacak olanlar tarafından yönetilen bir Samsun özlemiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR