Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

REKLAM ÇOK SORUMLU YOK

REKLAM ÇOK SORUMLU YOK

2005 yılı Temmuz ayında çıkarılan Özürlüler Kanunu ile kamuya ait açık alanlar,binalar ve ulaşım araçlarının engellilere uygun hale getirilmesi için yedi yıllık süre tanındı.

Süre 2012 yılı Temmuz ayında doldu.Sonuç sıfır.Engellerinin sorunlarının çözümüne dair hemen hiçbir adım atılmadı.Vatandaş üstüne düşen görevi yerine getirmediğinde denetim elemanları ile hesap sorma mekanizmasını çalıştıran devlet suspus…

En kolay yol devreye sokuldu.Süre uzatımı.2012 yılı Temmuz ayında dolan süre 2013 yılı Temmuz ayına uzatıldı.Sonuç değişti mi?Hayır.Yine sıfır.Engellilerimizin sorunlarının çözümü için en ufak adım atılmadı.

Kamu kurumlarına niçin yapmadınız,sorusunu sormak kimsenin aklına gelmediğinden süre tekrar uzatıldı.Sorunun çözümü için süre 2015 yılı Temmuz ayına uzatıldı.

Engelli Hakları İzleme Grubu bir araştırma yapmış.İyileştirme çalışmaları bu hızla devam ederse,2015 yılı Temmuz ayında da sonuç alınması mümkün değil.

Vatandaşı kanuna uygun davranmadığında anında cezasını kesen devlet,on yıl içinde kendi kurumlarını yasalara uygun hale getiremiyor.Seçilmiş,atanmış,ya da KPSS ile kamuya kapağı atmış birine gücünü göstermeyen bir devlet var karşımızda.Vatandaşına aslan kamu personeline kedi gibi.

Kamu kurumlarının sorumluluğunu yerine getirmemesinin  iki nedeni vardır.Birincisi kamu personeline ceza verilmemesi. İkincisi ise kamu personelinin terfisinde yaptığı hizmetin değil, seçilmiş ya da atanmış yöneticilerle ne kadar çok fotoğraf verdiğinin dikkate alınması.

Terfilerde hizmeti değil siyasilerle arayı sıcak tutmuş olmayı dikkate alan bir kamu yönetimi ile karşı karşıyayız.Sadece bugünün sorunu olmasa da isminde adalet olan bir partinin yönetiminde hız kesmeden devam eden bir sorun.

Şehrimiz iki güzel hizmete kavuştu geçtiğimiz hafta.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.İlkadım Kaymakamlık binasına engelli asansörü yapıldı.Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gebe okulu, keyifli doğum ünitesi,2.düzey çocuk yoğun bakımı ve 1.düzey erişkin yoğun bakım ünitesi yapıldı.

Açılış fotoğrafları basına servis edildi.Komik fotoğraflar olmuş.Baktıkça insanın içinden gülmek geliyor. Açılış kurdelasını kesmek için elinde makasla poz verenleri saydım.Doğumevine yapılan ünitelerin açılışı için elinde makas ile poz verenlerin sayısı tam on kişi.

İlkadım Kaymakamlığı engelli asansörünün açılışı için poz verenlerin sayısı ise tam beş kişi. Açılışa katılan yerel yöneticileri ve kamu personelini isimleri ile yazmaya kalksak bu köşe yetmez. Sıradan hizmetler için kimse reklam yapma fırsatını kaçırmadı. Zannedersiniz iki kıtayı birleştirdiler.

Yine hafta içinde bir haber daha vardı gazetelerde.Samsun Adliye Sarayı karşısında kaldırım yapıldı. Kaldırımın ortasında görme engelliler için yürüyüş bandı var.Yürüyüş bandının bittiği noktada ise dev bir çınar ağacı.Şükür görme engelli vatandaşlarımız da devletin yaptığı işlere güvenmiyor.Görme engelliler için yapılmış bastonlardan kullanıyor.

Çınar ağacının önüne kadar yürüyüş bandı yapan kişiye hemen bir gözlük hediye edilmeli. Koskoca ağacı  göremediğine göre gözünde problem var.Ve diploması  anında yırtılıp çöpe atılmalıdır.

Engelli vatandaşlarımızın başına gelebilecek olası bir kazada sorumluluğu kim üzerine alacak?Konu reklam yapmak olduğunda fotoğraf karesine girebilmek için herkes yarışta.Sıra sorumluluğu üzerine almak olduğunda kimse kalmaz ortalıkta?

Burası Türkiye.Burada başarı insanlardan,sorumsuzluk sonucu meydana gelen kazalar,fıtrattan…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR