Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Polyannacılık Oynamak...!

                           

 

           Geçen haftaya şöyle bir bakarsak, Polyannacılık oynamaya ihtiyacım oldu ve oynamaya çalıştım. Belkide bu oyuna herkesin ihtiyacı vardı.Yaşam bir oyun değilmiydi sanki.                                                                                                                                         

                     Neydi POLYANNACILIK ; Elimizde olmayanlara üzülmek yerine,elimizde olanlara sevinmekti  yani elimizde olanların değerini bilmemiz,elimizde olanlar için şükredebilmemiz gerekirdi.                                                                                                 .             O zaman  mutlu olabilmek için benim açımdan geçen haftayı, Polyannacılık gözüyle değerlendireyim.

                     Hafta başı,iş yerimin bulunduğu apartmanın  kanalizasyon rögarının tıkanması sonucu, iş yerimin bodrumunu  su bastı.Suyun dışarı atılması için uğraşımız canımı sıktı.Belediyeden gelen SASKİ  personelinin çalışmaları sonucu bu sıkıntıdan kurtulurken aynı sıkıntıyı iki gün sonra tekrar yaşadık.Üst üste iki temizlikte işin çabası oldu.Mutlu olmak için bahane aradım ve buldum.Su bastı etraf ıslandı ama can kaybıda, mal zararıda yoktu..!

                     Ticaret ve Sanayi Odasının, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun çalışma hayatına getirdiği yenilikler' konusunda düzenlediği bilgilendirme toplantısına katıldım.Yeni yasalar, Esnaf helede küçük Esnafımız için yaptırımları ağır şartlar içeriyordu.İçinden nasıl çıkılacağının hesaplarını yapıp üzülürken, mutlu olmak için bahane aradım.Çünkü yasalar nasıl olsa birileri tarafından yapılmıştı ve uygulanacaktı.Yapacak bir şey yoktu ama dostlarla selamlaşıp, uygulamada beraber yapabileceğimiz bir kısım çalışmalarla, ODA'ma bağlı esnaf ve sanatkar üyeme yardımcı olabileceğimide görünce,bir nebze olsun içime su serpildi de  mutlu oldum..!

                       Hafta biterken  Denge gazetesinde, Genel Yayın Yönetmenimiz sayın Adnan BAHADIR'ın köşe yazarlarına ikram ettiği kahvaltıda, köşe yazarı dostlarla  bir araya geldik.Çokta güzel oldu ve iyide geldi.Kahvaltıya katılan tüm arkadaşlarında mutlu olduğunu düşünüyorum.Mutlu olmak içinde bahanem hazırdı.Hafta boyu yüzünü görmekten bıktığım insanların kafamdaki silüetleri, kahvaltıdaki dostların yüzleriyle yer değiştirdide.Rahatladım..!

                       Hafta sonu ne yapacağız,hava yağmurlu ve soğuk, inşaatta çalışmakta zor, işler aksadı eve mahkum olacağız derken,memleketten eniştemin yeğeni, ağabeyisinin oğlu  Mehmet Ziya kardeşimiz çıka geldi.Kendisini severim,şakalaşır eğleniriz.Gelmesi masraf yapmamıza neden oldu üzüldüm(!) amma streste attım.Masraf oldu olmasına ama mutlu olacak bir sebepte buldum.Haftanın son günü, evde oynadığımız  batak oyunlarının bir kısmını ona vurmakta, iyi geldi.Mutlu oldum...!  

               Pazar günü kalorifer peteğine  yaslanıp dışarı bakarken;Yağmur,soğuk ve esen rüzgar belki içeri girmiyordu ama yakacak bulamayan insanların ne yapacağını düşünmekte, insanın içini yakıyordu.Bu olumsuzluklardan sonra mutlu olmak için bahanem; Ödeme tarihlerinin zaman zaman geçmesine rağmen,  doğalgaz faturasını zorda olsa  ödeyip, ısınabiliyorduk..!

               Küçük şeylerle de  mutlu olmanız dileğimle..!

               Her şey gönlünüzce olsun.

               SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR