HERKES BİNMEYE EŞEK ARIYOR

HERKES   BİNMEYE EŞEK  ARIYOR

                Zaman zaman oturup  düşünürüm acaba bazı insanlar bana neden tepkili, sorun bende mi diye nefis  muhasebesi yaparım.  Bunu yapma nedenim inancımdır. Zira inancımızın gereği  hesaba çekilmeden  kendi nefsimizi hesaba çekmek olduğundan  bu ölçüye uymak hepimizin görevidir. Yaptığım muhasebelerde  kendimi suçladığım  konular da oluyor. Ancak Gazetecilik mesleğinde geriye dönüp baktığımda  pişman olacağım bir işi yapmadım, bugün aynı konular olsa yine geçmişte yaptıklarımı yapardım. Hatta yapmaya da devam ediyorum.  Anlattıklarıma örnek oluşturması bakımından bazı örnekler vererek konunun daha  iyi anlaşılmasını istiyorum.

 

Gazeteyi ilk kurduğum zaman ekonomik bakımdan  çok rahat olmadığımdan elimdeki daireleri satıp matbaa kurabilmek için verdiğim uğraşta yardımcı olmalarını istediğim insanların bana  anında  sırt dönmüş olmalarına rağmen ben nefis yapıp aleyhlerinde en ufak bir haber yapmadım. Şehirdeki tüm basın yayın organları onların karşısında yayın yapıp, sahibi oldukları işletmelerle ilgili aleyhte yayınlar, organizasyonlar yaparken biz elimizi vicdanımıza koyup bu insanların şehre istihdam kazandırdıklarını, yatırım yapan insanların önünün kapatılmaması gerektiği savunduk.

Hatta Belediyede olduğum dönemde onların verdikleri  sözler  nedeniyle Başkanın halka o yatırımla ilgili söz vermiş olmasına rağmen, onların sözlerini yerine getirmemeleri ve Başkanın onlara sert yapması sonucu araları açıldığında ben hiç düşünmeden ve pozisyonumu göz önüne almadan onların yanında durdum. Son zamanlarda yaşadıkları bazı sıkıntılarla ilgili üzerlerine giden basın kuruluşlarına da gerekli cevabı verip üzerime düşeni yaptım.

 

 Ancak bu beyefendiler dost değil de uşak aradıklarından kendilerini de ilgilendiren bir konuda  başkalarını eleştiren bir yazı yazınca  çok fena bozulmuşlar.Bizi tanıyanlar çok iyi bilirler ki  bizim üç kuruşluk reklam için kimseye yeşillenecek halimiz yok.  Rızkı Allah'ın verdiğine inanmasaydık bugün burada olmazdık. Demek ki bu insanlar binmeye eşek arıyorlar, onlara Allah selamet versin biz işimize bakarız.

                Bir başka konuya gelince, liseden dönem arkadaşım olan bir sendikacı arkadaş  Belediyede görev yapar iken ziyarete gelmiş ve  bazı talepleri olmuştu. Taleplerinin yüzde doksanını karşıladım. Ancak bir talebinin o günkü siyasi konjoktür  gereği yerine getirilmesi mümkün olmadığından olmaz dedim. Bizim sendikacı kalktı ayağa başladı bize verip veriştirmeye; “ vay efendim siz korkaksınız, sizi halka şikayet edeceğim, basın açıklaması yapacağım”  deyince kendisine dedim ki,  “bak arkadaşım şimdi seninle piyasaya çıkacağız bakacağız hangimiz sokakta daha rahat yürüyor veya daha cesur, senin yaptığın işle ilgili ikimiz de sınava tabi tutulacağız bakalım sen mi yaptığın işi daha iyi yapıyorsun yoksa ben mi. Bunun üzerine yanındakilerle birlikte ayrıldı gitti, aradan beli bir zaman geçince araya ortak arkadaşları koyup barışmak isteyince olur sorun yok dedim ve barıştık.

Bu arkadaş mensubu bulunduğu sivil toplum kuruluşu ile ilgili zaman,zaman bizden haber yapmamızı talep ediyordu, biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorduk, geçtiğimiz yıl kendi meslektaşları ile ilgili bize bir haber servis etti, biz de haberi yaptık. Ancak haberi okuyan  meslektaşları tepki gösterince kendisi bize geldi ve konuyla ilgili sıkıntısını dile getirdi, bunun üzerine biz de kendisine dedik ki o zaman sen bir açıklama yap bizde aynen yayınlayalım ancak o mensubu bulunduğu sivil toplum  kuruluşunun bizden tekzip talep ettiğini söyleyince  biz de kendisine dedik ki yaptığımız haberin kaynağı ortada veren belli, biz kafamıza göre haber yapmadık ki tekzip yayınlayalım siz  kendinizi  meslektaşlarınıza  karşı   zor durumda hissediyor iseniz dilediğiniz  beyanatı verin biz yayınlayalım ancak bu arkadaşlar da binmeye eşek aradıklarından olmaz bize tekzip gerekli dediler.

Biz o zaman verin mahkemeye mahkeme kabul ederse yayınlarız dedik. Ama verdikleri beyanları bildiklerinden buna cesaret edemediler. Şimdi bu arkadaşlar da  bize tepkili suçumuz ne derseniz binilecek eşek olmamak. Onlara da Allah  selamet versin

               

Bu detayları sizlerle paylaşma nedenim  bazı insanların  Adnan Bahadır'a neden düşman olduklarını  sizlerin de bilmesini istemiş olmamdır. İnsanlar her şeyi yapacaklar siz sesinizi çıkarmayacaksınız, azıcık çıkardığınız an, bu zatı muhteremlerin en büyük düşmanı olursunuz, parası olanlar sizi ekonomik açıdan terbiye etmeye kalkar, parası olmayanlar sizin düşmanlarınızla iş birliği yapıp terbiye etmeye kalkar, siyasi gücü olanlar ise bürokrasiye talimatlar yağdırıp onlar üzerinden sizi terbiye etmek ister.

Peki  siz ne yapmalısınız derseniz muhatabımız kim olursa olsun doğru bildiğimizi yazmaktan asla şaşmayacağımızdan en şüpheniz olmasın. Biz günde kırk defa İYYA KE NABUDU VE İYYA KE NESTEİN yani ancak ve ancak sana(Allah'a) ibadet eder senden yardım isteriz ayeti  celilesini okur ve ona iman ederiz. gerisi vız gelir tırıs gider. Şayet kullar kulların rızkını vermiş olsaydı şu anda Dünya nüfusu  değil altı milyar,altı kişi bile olamazdı. Rabbimize hamd olsun ki bizi bu güne kadar korudu, bundan sonra da koruyacağına inancımız sonsuz. Kalın sağlıcakla                                             

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR