Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

POLİSLERİN MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

POLİSLERİN MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

 

   Devlet memurlarının içinde görevleri zor ve hayati tehlikesi olan mesleklerin başında gelmektedir.

   Halkın can ve mal güvenliği için gece gündüz çalışan, her türlü tehlikeyle karşılaşan, toplumsal olaylarda daha fazla çalışan, görev yaptığı ilin dışında başka illerde göreve giden, izinde olduğunda izini durdurulup görevine dönen, eşinin ve çocuklarının yolcu ettiği, her an hayati tehlikesi olan meslektir.

   Polislerin ücretlerinin artırılması özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

   Ülkemizde yapılan görevlerin zorlukları göz önünde tutulursa ona göre ücret sistemi düzenlenirse, haksızlıklar ortadan kaldırılıp herkesin yaptığı işe göre düzenleme yapılırsa yönetime güven artar.

   Emniyet mensuplarının sendikası olmadığı için toplu sözleşme görüşmelerinde, masada onların haklarını arayacak temsilci olmadığından, normal verilen ücretlerin yansımasıyla yetinmek zorunda kalıyorlar.

   Yıllardan bu zamana kadar içişleri bakanları, polislerin maaşlarında artış yapılacağını ifade etmelerine rağmen yerine getirilemedi.

   Sayın vekiller, seçim çalışmaları yapmaktalar, emniyet mensupları ile görüşmeler yaparlarsa onların zorluklarını daha iyi anlamış olurlar. Meclis çalışmaları başladığında mecliste gündeme getirilirse hükümet programında yazılı ifade edilirse, onlar içinde kısa zamanda yasal düzenlemeler yapılabilir.

   Son yıllarında polislere ikinci şark görevi başladı. Eğitim gören çocukları, bazılarının ev almaları ve borçlu olmaları, ailenin çeşitli sıkıntılarının arttığı bir zamanda tayinler geleceklerini alt üst etmiştir.

   Polisler emekliye ayrıldıklarında, çalışırken aldıkları maaşın yarısını almaktalar, emekliye ayrıldıklarında rahatsızlıkları fazla görülen meslek olduğu için maaşlarında yeni düzenleme zamanı gelmiştir.

   Hükümet yetkilileri bütçenin yeterli olduğunu, açık vermediğini ifade etmekteler. Emniyet mensupları kendilerini sevindirecek haberleri yetkililerden beklemekteler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR