Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

POLİSE YETKİ VERİLMELİ

POLİSE YETKİ VERİLMELİ

 

   Ülkemizde yaşadığımız olayları, televizyonda seyrettiğimizde ve basında okuduğumuzda toplumsal ve terör olayları ülkemizin her tarafına kısa zamanda yayılmakta, kontrol altına alınmasında emniyet güçlerinin yetersiz kaldığı görülmekte, olayları önlemek için engelleri ortadan kaldırmak ve polisin caydırıcı olması için yeni yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu görülmektedir.

  Göstericiler polislere taş, yanıcı maddeler atmakta arabaları ve çok yerleri yakıp yıkmaktalar. Göstericilerin bunları yapacak kadar özgürlüğü olamaz ve hoş karşılanamaz.

   Düşüncelerini hiçbir yere zarar vermeden toplantı ve gösteri yasaları sınırları içinde yapmalarına engel olunmuyor.

   Çok özveride bulunan vatandaşın can ve mal güvenliği için gece ve gündüz çalışan, her türlü tehlikeyle karşılaşan, toplumsal olaylarda daha fazla çalışan, görev yaptığı ilin dışında başka illerde mitinglere giden, izinde olduğunda izini durdurulup görevine geri dönen, gece göreve giderken eşinin ve çocuklarının yolcu ettiği her an hayati tehlikesi olan tek meslektir.

   Polislerin ücretlerinin artırılması, sosyal haklarının iyileştirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

   2015 yılının bütçesi hazırlanmakta, yaptıkları zor görev göz önünde tutularak, Ocak ayından itibaren ilave ek zam yapılırsa, görevlerini daha huzurlu yapmalarını sağlamakla doğru bir iş yapılmış olur.

   Ülkemizde yapılan işin zorlukları göz önünde tutulursa ona göre ücret sistemi düzenlenirse, haksızlıklar ortadan kaldırılmış olur. İkinci şark görevi onların gelecekleri için yapacaklarını, çocukların eğitim düzenini, her türlü düşüncelerini alt üst etmektedir.

   Polisler emekliye ayrıldıklarında çalışırken aldıkları ücretin yarısını almaktalar, emekliye ayrıldıklarında rahatsızlıkları fazla görülen meslek olduğu için, ücretlerinde yeni düzenlemeler yapılmasının zamanı gelmiştir.

   Yetkililer bütçenin iyi olduğunu ifade etmekteler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR