Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Oyundan ders almak mı

 

Eğer biz önümüzü açacak olan böyle fırsatlardan yararlanamayıp elimizin tersi ile itiyorsak, maalesef ki maalesef süper lig bize çok fazla gelir. Ligin en iyi kapanan takımına karşılık sahaya haklı olarak 4-4-2 sistemi ile çıkan KALPAR Hoca'nın bu karşılaşmada, devre arası yaptığı sözde nokta transferlerinin ne kadar boş ve acemice olduğu ortaya çıktı. Takımdan gönderilen ve takıma alınan futbolcuları kıyaslamaya kalkarsak, sanırım bunun hesabını birilerinin vermesi gerek.
Oyuna altı aydır süren sakatlığından yeni çıkmış ve idmanlarda da pek hazır görmediğim İzzetle karşılaşmaya başlayan hocanın, kartal sporun çok adamla kapanan defansını ısrarla göbekten delmeye çalışması, benim düşünceme göre hatalıydı. Bu gibi defans yapan takımları ya kenarlardan son çizgiye kadar inilip oradan yapılacak olan ortalarda veya uzaktan atılacak olan şutlarla ( 93 dakikada rakip kaleye 5 tane şut atmışız) tehlike yaratabilirdik ama maalesef bunların hiç birini yapamadık, hele hele 34. dakikadan sonra on kişi kalan ve ileride sadece Önderi bırakıp 9 kişiyle savunma yapan Kartal spor karşısında Hakan BAYRAKTAR ve Murat YILDIRIM'ın ayarsız ve dengesiz paslarının 90 dakika boyunca devam etmesi, oyuna sonradan giren yeni nokta transferlerden Musa- Dilaver ve Billy den nereye kadar ve nasıl faydalanacağız anlamış değilim. Golcü olarak çok büyük umutlarla aldığımız Billy nin toptan kaçarak oynaması, topsuz oyuna girmemesi, 70. dakikada Agbetu 'nun çıkması ve onun yerine ısrarla göbekten oynaması için Dilaver'i oyuna sokan KALPAR hoca herkesi şaşırttı. Bu şaşırmamıza karşılık; Dilaver'inde ısrarla kenarlara kaçarak oynaması bizi şoke etti.
Yazımın başında da dediğim gibi eğer ligi istiyorsak evimizdeki bu tür maçlardan mutlaka 3 puan almamız gerekir. Yoksa bu yolda çok büyük hayal kırıklığı yaşarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR