Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

Ordu'nun dereleri

Merhabalar, sevgili Samsunsporlular. Bu defa yazımda bir değişiklik yapmak istedim. Sahada ki müsabaka hariç, Ordu Stadı'nda ki Orduspor taraftarlarının aleyhimize yaptıkları ve 2 saat süren toplumsal yaklaşımlarından bahsetmek istiyorum. "Ordu'nun Dereleri" adlı Ordu yöresine ait kulağa hoş gelen o mükemmel şarkının sözleriyle aslında taraftarlarımıza hitap etmek isterdim. Fakat aleyhimize yapılan çirkin sözlerden dolayı kendilerine bir hatırlatma yapmak istedim.
Evet, sabahın 7 sinde yola çıkmıştık. Arkadaşlarımızla beraber özel arabamızla erkenden Ordu'ya bir gidelim görelim istedik. Orduspor taraftarları ile şehrin havası ve atmosferi, bizlerle oynayacakları maç öncesi nasıldı diye, sokaklarını ve işlek caddelerini gezerek Samsun'dan geldiğimi de belli etmeden, saniyelik ve dakikalık sohbetlerle çözmeye çalışmıştım. Yapmış olduğum kısa sohbetler neticesinde şehirde ki havanın ve atmosferin, sezonun ilk devresine nazaran azaldığını hatta Orduspor yönetimine, teknik ekibine ve futbolcularına ne Play-Off ne de ilk 2 yolunda hiç ama hiç güvenlerinin kalmadığını hissetmiştim. Bunu da zaten maç bitiminde, protokol trübünü girişinde kendi futbolcularıyla tekme tokat herkesin gözü önünde yapmış oldukları kavgayla da belli etmişlerdi.
Şimdi gelelim maç içinde ki Orduspor taraftarlarına... Ya Allah aşkına beyler. Bizim yıllardan beri büyük bir rekabet içinde olduğumuz Trabzonspor ile çekişmelerimizden size ne? El insaf! Size mi kaldı, 55. dakikada "İ...ne Samsun olamazsın şampiyon" demek? Peki 61. dakikada Trabzon diye bağırmanıza ise "pes doğrusu" dedim içimden. Ha, unutmadan daha bitmedi. Futbolcularınızı maç öncesi ısınırken isim isim trübüne, yumruk şova çağırdıktan sonra Samsunumuz için ettiğiniz o çirkin, hattini aşan sözlere ne demeli, bilemiyorum? Ama size köşemden unutmuş olduğunuz bir olayı hatırlatmak istiyorum. Ordusporlu taraftarlar şimdi beni iyi dinleyin ve okuyun. Eski adı 2B olan 2.Lig'de iken sahanız ceza almanızdan dolayı kapatıldığında acaba maçlarınızı alkışladığınız o şehrin stadında mı oynadınız? Yoksa küfür ettiğiniz Samsunsporumuz'un Stadı'nda bizlerinde desteğini arkanıza alarak mı oynadınız? Çok merak ediyor, sizlere diyorum ki "Yazımın başlığında da bahsettiğim gibi ne şarkınızın ne de derenizin güzelliğini bıraktınız bizlerde. Kısacası yapmış olduğunuz bu olaylarla sevginizi bizden yok ettiniz", benden söylemesi!!!
Buradan taraftarlarımıza da artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama Ordu'ya maça gelen vefakar, cesur yürekli, şimşek gibi çakarak 2 saat boyunca Ordulular'a taraftarlığın nasıl yapılması gerektiğini öğreten tüm taraftar gruplarımıza da "Sizlere helal olsun", sizlerlerle gurur duyuyoruz derken, "Siz çoktan şampiyon oldunuz" diyor ve Güngören maçında bu hafta Allah'nın izniyle şampiyonluk turunu atmak istediğimizi de başta hocamız Sn. Kalpar ile beraber tüm futbolcu kardeşlerimize hatırlatmak istiyorum. Herkesi Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla...


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR