Melek yüzlü şeytanlar

 Bundan birkaç yıl önce Denizli'ye gitmiştim. Denizli'nin meşhur Şahin tepesini gezerken bir çadırda satış yapan Yörük kızı Tülay ile tanıştım. Yüzündeki o temiz saf  ifadeyi unutamam. Babası Hacı amca bizi çadırına aldı. Çay demledi. Gece saat 12'ye kadar uzun uzun doyumsuz sohbet ettik. Arada Yörük kızı Tülay yanımıza gelir ve sohbetimize ortak olurdu. Bir ara babası Hacı amca yanımızdan ayrıldığında Tülay'a sordum. “Tülay, sen evleneceğin erkeğin nasıl olmasını istersin? Ne gibi özelliği olmasını istersin?” Tülay'ın yüzü kıpkırmızı olmuştu. Utanmıştı. Etrafına bakınarak babasının uzakta olduğunu görünce: “Abey ben insanda yüz güzelliğini aramam. Ruh güzelliği ararım. Yüz güzelliği gelip geçicidir. Ama ruh güzelliği kalıcıdır. Ölene kadar devam eder. Hatta öldükten sonra da devam eder.” Kulaklarıma inanamadım. Belki ilkokulu bile okuyamamış olan bu esmer güzeli Tülay, bana müfettiş olarak gittiğim Denizli'de  unutamayacağım bir ders vermişti. Daha sonra Tülay beni düğününe davet etti. Gidemedim. Ama inanıyorum ki, Tülay ve eşi çok mutludur.

            Çevremize baktığımız zaman, hakikaten yüce Allah'ın birçok insanlarımıza çok çok güzel yüz güzelliği verdiği insanları görebiliriz. Belki bu insanlara bir imtihan için bu güzellik verilmiş olabilir. Ama bu insanlar içinde beraber olduğunuz ve arkadaşlık kurduğunuzda o güzel yüzüyle hiç te mütenasip olmayan bir ruh güzelliği olduğuna şahit oluruz. Şaşırmamak elde değil. Yüzleri adeta melek gibi olan bu insanların içlerininde yüzleri gibi olmasını görmek isteriz. Ama göremeyiz. Çok az insanlarda  yüz güzelliği ile ruh güzelliğinin birbiri ile benzer olduğunu görürüz. Bu insanlar çok şanslı ve aynı zamanda çok büyük oranda sorumluluk sahibi olmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Güzelliklerini karşı kişiler için bir silah olarak kullanmamalıdır. Sevgili Yörük Kızı Tülay'ın, Denizli'de bana vermiş olduğu dersi, hayatın bir zaman sonra gerçek olarak yaşatacağını bilemezdik tabii...İnanıyorum ki herkes buna benzer olaylarla karşılaşmıştır.

            Melek Yüzlü Şeytanlar diye tabir ettiğimiz bu kişiler toplumda çokça bulunur. Ve bu yüz güzelliklerinden dolayı birçok kişileri etkilerler. Etkilenen bu kişiler Melek Yüzlü Şeytanlar'ın çekiminden kendilerini kurtaramaz ve onların oyuncağı olurlar. Bu şeytanlarda oyuncakları ile çok güzel oynarlar. Oyuncak olduklarını bildikleri halde bu kişiler çekim kuvvetinden kendilerini kurtaramazlar.

            Ruh güzelliği ve yüz güzelliği her ikisi beraber verilen nadir insanlar, sizler ne güzelsiniz. Ne kadar yücesiniz. Ne kadar kıskanılsanız azdır. Ama ne olur kendinize dikkat edin. Çünkü sizler Melek Yüzlü Şeytanlar'ın hedefinde olan düşmanlarısınız. Sizler zaten toplumda hemen göze batarsınız. İlk dikkat çekersiniz. Sizin dostlarınız az düşmanlarınız çoktur. Dostlarınızın kıymetini çok iyi bilin.

            “Sevmek, Onurumuzu Kaybetmeden Huzuru Bulma Yolculuğudur.”

            “Sevmek zaman ve emek ister, kişiden zahmete girmesini bekler.”

            Ruh güzelliği ve yüz güzelliği birlikte verilen dostlarımızın olması dileğiyle, dostluk dolu haftalar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR