Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

KIZILAY BÖLGE AFET YÖNETİM MERKEZİ YERİ ALIMI İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR

SÜLEYMAN SALUR

SALURUN PENCERESİNDEN 

KIZILAY BÖLGE AFET YÖNETİM MERKEZİ YERİ ALIMI İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR

kentimizde geçtiğimiz günlerde meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi başkan yardımcısı Turan Çakır ile M.Levent Sürek arasında yaşanan Kızılaya arazi tahsisi konusundaki tartışma kentimizde önemli gündem yaratarak tartışmalarıdaberaberind getirmiştir Konu ile ilgili yaptığımız araştırmalar sonucunda kurumlar arasında yapılan yazışmalar ile kamuoyunun hiçbir yorum ve görüş belirtmeden okuyucularımızınbilgisine sunmak istiyoruz.

Kızılay 18,02,2013 tarihinde 50.0.MJD 4.01-82 sayılı yazı ile Maliye Bakanlığı Samsun Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne hitaben Bölge Afet ve Lojistik Depo ve Bölge Afet Yönetim Mrkezi Yeri Alımı hk. Bir yazı yazıyor. Yazıda bölgenin coğrafi yapısı, topoğrafyası ve meteorolojik yapısı, heyelan ve su baskınları nedeniyle doğal afet tehlikelerine maruz  kalabileceği dolaysıyla büyük can kayıplarının yaşanabileceği vurgulanarak Mülkiyeti hazineye ait olan Ahulu köyündeki pafta 15 parsel825 yer alan taşınmazın Kızılaya tahsis edilmesini talep etmiştir.Kızılay bu araziyi Orta Karadeniz Bölge Lojistik Deposu Bölge Afet Yönetim Merkezi  inşaa etmektir. Yani tamamen kamuoyu yararına bir hizmet tesisi üretmektir. Araziyi Kızılay adına satın alma talebini iletir.

Söz konusu talep yazısına 22.5.2013 tarihli cevabi yazı ile taşınmazın imar kapsamında olmadığı bu nedenle imar kapsamına alınması gerektiğini ve gerkli değerlendirilmenin yapılacağını belirtilerek gerekli imar değişiklikleri yapılarak taşınmaz imarlı hale getiriliyor.

Defterdarlık taşınmazın bulunduğu bölge Belediye Başkanlığına ve Emlakcılar odasına rayiç tespiti için görüşlerini talep ediyor.

Defterdarlık Kızılayataşınmazı  12,600 m2 yer için 3.150,000 TL. bedelle dörtte biri peşin kalan miktarın iki taksit halinde ödenmesi koşulu ile 15 gün içinde kuruma müracaat edilmesini bildiriyor.e

Bu bedeli yüksek bulan Kızılay genekce olarak bölgenin eğimli ve kayalık olması nedeniyleKazı mesaj tespit raporu tanzim ederek 120.000 metre karelik alanın kırılarak taşınması gerektiği ve bununda 2.276,000 TL. maliyet oluşturulacağı bildirilerek yüksek maliyet nedeniyle tesisin yapılamama riskinin ortaya çıkacağını dolaysıyla arazinin satışa esas değerinin600,00 TL. olası gerektiği Üstelik kurumun kendi bünyesinde yaptığı analiz ve tespitler sonucunda İlkadım Belediyesinin metrekare fiyatı olarak satışa esas değer tespit raporlarında metrekare fiyatının 25 TL. Emlakcılar Odasının ise 80TLipolduğuşeklindeki raporları Defterdarlığa göndererek değer tespitinin yeniden değerlendirmesini talep ediyor.

Kurumlar arasındaki bu yazışma trafiğinden de anlaşılacağı üzere Defterdarlığın değer tespitine itiraz eden Kızılay kurumunun talebi sürüncemede kalarak söz konusu tesisin yapılması konusu Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmaların yaşanmasına neden oluyor. Sonuç olarak Kızılayın 600.000 TL.lik teklifinin kabul edilip edilmeyeceği merakla beklenmektedir.

.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR