Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

KİM BU APTAL?

KİM BU APTAL?

Burası Türkiye. Burada insan hayatının değeri sıfır. Görevi insan hayatı korumak olan yetkililerin büyük çoğunluğu kafalarının içinde beyin yerine saman taşıyor.

Kafalarının içinde beyin yerine saman taşıdıklarından olsa gerek olay olmadan ,facia yaşanmadan önlem alacak kapasiteye sahip değiller.

21. yüzyıl bilgi çağı, teknoloji çağı, bilim çağı. Yetkililerin kazalara karşı önlem alabilmesi için ellerinde bir çok veri var. Yetkililerde olmayan tek şey,kafalarının içinde çalışan bir beyin. Eğer çalışan bir beyne sahip değilseniz elinizdeki veriler anlamsız rakam yığınından başka bir şey değildir.

Karayollarında ve trafik şube müdürlüklerinde hangi yollarda yoğun trafik olduğu,hangi yolların kazalara davetiye çıkardığı ve trafik ışıklandırması yapılması gerektiği hakkında veri vardır. Bu veriler kullanıldığı zaman bir çok kaza önlenebilir.

Anahtar cümle verilerin kullanılması ve bu verileri kullanacak beyine sahip insanların yetkili makam koltuklarını işgal etmesi. Yetkili makamlara aptalları yerleştirdiğinizde kazalar ve facialar kaçınılmaz oluyor.

26 Eylül akşamı bir aptalın sebep olduğu kazaya şahitlik etti,Samsun. Meşe tesislerinden inen yeni yol ile Çarşamba yolunun kesiştiği noktada bir kaza meydana geldi.

Kazada iki araç hurdaya döndü. Ve bir yaralı var. Yaralı benim ağabeyim. Yanında yetiştiğim,mesleğimi elime almamda en büyük etki sahibi,benden hiçbir gün sevgisini ve ilgisini esirgemeyen ağabeyim.

Hayati risk ile hastaneye kaldırıldı. Allah'ın yardımı,Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının yoğun gayreti sonucu,hayati tehlikeyi atlattı. Kaburgası ve kalçası kırık. Henüz yoğun bakımdan çıkamadı.

Beş gündür ağabeyim yoğun bakım odasında,biz ise kapı önünde bekliyoruz. Çekilen çilenin şahidi Allah. Kolay değil,en değerlinizden gelecek küçücük bir haberi beklemek. Yoğun bakım önünde hastasından haber beklemiş olanlarınız ne demek istediğimi daha kolay anlayacaktır.

Ağabeyimin geçirmiş olduğu kaza aptal,beyinsiz yöneticilere görevlerini hatırlatmış. Kaza bölgesine trafik ışıkları yerleştirilmiş.

 Ey oraya trafik ışıklarının yerleştirilmesi emrini veren aptal. Eğer o bölgenin trafik ışığına ihtiyacı varsa,neden bir insanın ölümcül kaza yapmasını,ailesinin perişan olmasını bekledin?

Ey aptal, eğer kaza sürücü hatası sonucu olmuş ve bölgenin trafik ışığına ihtiyacı yoksa,neden alelacele trafik ışıklarını yerleştirdin? Trafik ışıklarını diktiğin beton bile kurumamış hala.

Ey aptal, aynı bölgede yaya geçidine trafik ışığı yapmışsın. Ama yaya geçidinde bulunan bariyerleri kesmeyı aklına bile getirmemişsin.

Ey aptal, yaptığın trafik ışıklarına git. Ve karşıdan karşıya geçmeyi dene. Bariyerler önüne çıktığında ve karşıya geçemediğinde ne kadar aptal,beyinsiz olduğunu kendi gözlerinle gör.
Bu aptallıkla göreceğinden umudum yok ya neyse.

Ey aptal, küçücük beyninle büyük makamlar işgal ettiğinin farkına var.Derhal istifa et.

Ağabeyimin verilmiş sadakası varmış. Allah evlatlarına,sevdiklerine bağışladı. Bu yazının ağabeyime bir faydası olmayacak. Kaleme aldım ki; görevini layığı ile yapmayan beyinsiz yöneticiler akıllarını başlarına alsın. Ve görevlerini adam gibi yapsınlar. Başka insanların da canına ve malına zarar gelmeden gerekli önlemleri alsınlar.

Şu an istediğim tek şey var. Masalın gerçek olması. Ve Alaattin'nin sihirli lambasından çıkan cinin bana üç dilek hakkımı sorması. Vereceğim cevap belli.İki hakkımı başkalarına verirdim. Üçüncü hakkımda ise, ağabeyimin ölümle pençeleşmesine sebep olan,kaza sonrası ışık hızı ile trafik ışıklarını yerleştiren beyinsiz aptal yetkilinin suratına bütün gücümle tükürmeyi dilerdim…

 



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR