Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

İsteyince oluyor muşşşş...

Kendi sahamızda oynayacağımız altı maçımızda da puan kaybetmek gibi bir lüksümüzün olmadığı haftalara girdik. Bu yüzden hiç kimsenin beklemediği bir şekilde, iki puan önümüzde 40 puanla şampiyonluğa oynayan ve  dile kolay 12 maçtır kaybetmeyen Tavşanlı-Linyit  karşısında,   KALPAR'ın bize geçmiş haftalarda zorla izlettirdiği senaryoda değişiklik yapıp yapmayacağını tartışırken Agbetu nun topu öpüp koklayarak başlattığı karşılaşmada, hocamızın 4-4-2 sistemiyle Billy'siz on biriyle sahaya sürdüğü takım,  ilk altı dakikada tam 5 kere sol taraftan çizgiye inerek, rakip defansa atılan yüksek toplardan ( Billy olmayınca ) hava hakimiyeti iyi olan hücum futbolcumuzun olmayışı nedeniyle faydalanamadı. 9. dakikada bu sefer sağ taraftan son çizgiye doğru inen Adem' in akılcı davranarak yerden kestiği topa Agbetu nun mükemmel vuruşu bize beklenen golü erken getirdi. (1-0)
  Yediği golden sonra Tavşanlı-Linyit spor,  beraberliği sağlamak için savunmasında boş alanlar bırakmaya başlayınca, hücum elemanlarımızın çok pozisyon bulmasına ve orta sahamızdaki topçular gibi,  kenarlarda oynayan Orhan – Adem in de iyi çıkış yapmalarına neden oldu. Orta sahamızın çok dinç ve sağlam oluşu, ayağa pas yaparak organize ataklara imza atmaları uzun zamandır tatmadığımız futbol ziyafetini bizlere sunar gibiydiler. 60. dakikada Ufuk la ikinci golün gelmesiyle birlikte taraftar- topçu bütünleşmesinin harika olduğu bu dakikalarda 62. dakikada 10 kişi kalan Tavşanlı-Linyit spor karşısında takımımız bu dakikadan sonra daha istekli ve hırslı gözüktü. Bunun karşılığında da  81. dakikada Zenke nin attığı golle 3-0 öne geçen takımımızda;  Turgay'ın geçmiş haftalara inat sahanın her yerinde olması,Ufuk un son çizgiye doğru değil de içeriye doğru oynayınca yeteneklerini üst düzeyde sergileme olanağını bulması, çok eleştirdiğim sol bek Orhan ın zamanında ileri çıkışları stoperlerimizin uzun zamandır yapmadıkları kademe anlayışını bu maçta harika uygulamaları,ihtiyar delikanlı Hakan BAYRAKTAR ın akıllı ve isabetli topları, ileri ikilideki Agbetu ve Zenken in sağlam duruşları yanı sıra kaleci Ahmet in yine takımına ve bizlere güven vererek oynaması ve en önemlisi KALPAR hocanın bu maça çok iyi hazırlanması ve uzun zamandır fizik-taktik ve oyun kurgusu açısından sahaya hakim olması, sonraki maçlar açısından bize çok ümit ve güven vermesine rağmen:
 Madem ki bunları yapabilme gücüne sahipsiniz de, daha önceki kaybettiğimiz puanları göz önüne alarak, bu maçlardaki kötü oyunun sebeplerini ve nedenlerini öğrenmemek olmaz sanırım!!!!!!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR