Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

İşte Size Milletvekili Adayları [4]..!

Sevgili okurlarım geldik dördüncü adaya. Yine milletvekili olabilecek insanları penceremden takip ediyorum. Bu hafta penceremin önünden geçip kalemime takılan, Samsun"un köklü esnaflarından olan ailenin ,belkide üçüncü kuşak  yönetiçisi Feridun BAŞ.

            Belki şahıs olarak  Samsun halkı Feridun Beyi  tanımaz ama  AHENK  HELVA herkes bilir. Bilir ki  ahenk helvayı , Samsun"un gurur duyduğu firmalardan biri durumuna getirmiştir. Ahenk helva Samsun"un köklü firmalarındandır.

            Feridun BAŞ beyle, zaman zaman toplantılarda karşılaşırız. Her yerde ve her toplantıda fikirlerini açıkca söyleyip ifade edebilen , sosyal bir insandır. Niçin değerlendirilmesin ki. Beni siyasi görüşlerden çok insanlara faydalı olabilecek, doğduğu şehre hizmet verebilecek insanlar ilgilendiriyor.

            Şirketler doğar, büyür ve ölür. Yani, yaşam tarzı gibidir. Yaşamdan tek farkı, iyi bakıp yönetirseniz ölmez. İşte başarıda buradadır. Ahenk helvada Samsun"da doğmuş, büyümüş ve sağlıklı olarak da  yaşamına  devam ediyor. İşte bu devam edişte, yönetici olarak Feridun BAŞ"ın da  katkısı var.

            Bu ülkede şirketleri, sahip olduğunuz iş yerlerini yönetirken, başarılı olmak zordur. Çünkü oturmuş bir ticari ahlakta yok. Ülkenizde  emekleme safhasında ise işiniz daha da zordur. Zaman zaman krizler sizi vurur, bazen de teğet geçer ama izleri de ağır olur.

            Böyle bir ortamda şirketlerinizi ve iş yerlerinizi ayakta tutup onu yaşatabilmek beceri ister. İşte bu beceriklilik yaşamın her yerinde size lazımdır. Bunu başaranlarda , yaptıkları işlerde bu bilgi ve becerilerini,deneyim ve tecrübe yoluyla kullanırlar.

 

HERKES BENİM DÜŞÜNCEME KATILIRSA,

YANILMIŞ OLMAKTAN KORKARIM.

                                                                                              OSCAR WİLDE

 

Feridun BAŞ"ın bu köşede yer almasının nedeni, başarılı bir yönetici ve iş adamı olmasıdır. Bu  kriterler onun başarılı ve zeki bir insan olduğunu gösteriyor. Bu işin bir yönü diğer yönü ise dürüst, çalışkan ve adam gibi adam olmasıdır.

            Bizlerde ne istiyoruz; Samsun"lu, dürüst ve çalışkan milletvekilleri. Şaibesiz, iş hayatında başarılı ve iyi aile reisleri bulmak kolay mı? Bulduklarımızıda çeşitli nedenlerle yok sayarsak, o zaman kimseye kızmaya hakkımız yok, kendimize kızalım.

            Ticaret hayatında belirli bir düzeye gelmiş, yönetici olarak deneyim ve tecrübe kazanmış, risk alabilen, maddi sorunu olmayan, görevi icabı dışarıda olduğu zaman, geride kalan işlerini çekip çevirecek bir ağabeye sahip Feridun BAŞ, benim milletvekili adaylarımdan birisidir ve de çok yakışacağını düşünüyorum.

            Feridun Bey, bu yazıda nereden çıktı diyecek, haklı. Ama Samsun için kim ne yapar? diye bakarsak ,  bunlar yapar değerlendirmesinde Feridun bey, çerçevedeki fotoğrafa girenlerdendir. Başarılı, dürüst ve çalışkan insanlar siyasetten nefret ediyor. Oysa bu insanları değerlendirmemiz lazım. “Siyaset” öyle bir kelime anlamına dönüştürülmüş ki  kimse  o tarafa  bakmıyor ve ilgilenmiyor. Oysa siyasi kadrolarda, bu ülkeye katkı verecek , o kadar çok insan var ki ne yazık ki değerlendiremiyoruz.

Bu   kriterlere  uyan insanları, görev yapabilecekleri noktalara itip, destek verelim. Ellerini taşın altına sokturup kenara çekilmeyelim, biz de desteklerimizi sonsuza kadar enselerinde hissettirelim. Birlik ve beraberlik için yapmamız gerekende budur.

            Her şey gönlünüzce olsun.

            SEVGİLERİMLE 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR