Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

ISIT BİZİ

ISIT BİZİ
Kış geliyor.Evinde,işyerinde doğalgaz olanlar için faturaların biraz şişmesi dışında sıkıntı yok. Açıyorsunuz kombiyi.Her oda aynı sıcaklıkta.Sobalı evlerde olduğu gibi,kapat kapıyı kapat, demiyorsunuz.
Çocuklarınızın sobalı odadan çıkarak üşütmesi gibi bir derdiniz yok.Çocuklar en azından evin içinde özgür. Soba kurmakla,kömür tozuna boğulmakla,sobayı yakmak için erken kalkmakla uğraşmıyorsunuz. Kömür zehirlenmesinden ölmek gibi bir riskiniz yok.Doğalgazlı evlerde insanlar daha konforlu yaşıyor. Annelerimiz çok çile çekmişti ama hanımlarımız artık rahat.Buraya kadar güzel.

İşin kötü tarafı,herkes doğalgazlı evde oturacak kadar şanslı değil.Kadınlarımızın bir kısmı annelerimizin çektiği çileyi çekmeye devam ediyor.Eviniz imarsız,kentsel dönüşüm bölgesinde ise işiniz zor. 2015 yılında maziyi yaşar,soba yakmaya devam edersiniz.

Erdoğan TOK.İnsanların sıkıntılarını biliyor.Bu sıkıntıları oya çevirmekte eline su dökülemeyecek kadar usta.Evi imarsız,kentsel dönüşüm bölgesinde olan insanların üç ortak sıkıntısı var.İşsizlik,evlerinin satış değeri olmaması,yaşadıkları bölgeye doğalgaz gelmemesi.
Sayın Başkan kimseyi işten çıkarmayacaktı.Bir çok insan 2015 yılına işsiz girdi.Kentsel dönüşümü başlatacak,kimseyi mağdur etmeyecekti,kentsel dönüşüm başlamadı.Ufukta kimseyi mağdur etmeden kentsel dönüşüm yapılacağına dair bir işaret yok.

Doğalgaz.İmarsız ve kentsel dönüşüm bölgelerine doğalgaz verilemeyeceği çok açıktı.İmarsız,imar uygulamasının yapılamadığı,parselasyonu tamamlanmamış alanlara SAMGAZ doğalgaz veremiyor.
SAMGAZ ticari bir kuruluş olduğuna göre abone sayısını arttırmak ister.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun yazısı net.Şartları taşımayan bölgelere doğalgaz hizmeti verilemez.SAMGAZ istese de hizmet sunamaz.
SAMGAZ’ın abonelik için istediği evraklara bakarsanız,gerçeği daha kolay anlarsınız.Abonelik için, DASK,tapu fotokopisi ve yapı kullanma izin belgesi (iskan) isteniyor.

İmarsız bölgede bulunan evin tapusu tarla tapusudur.Ev tapusu yok.Resmiyette ev yok. Ev yoksa DASK yok.Olmayan evin yapı kullanma izin belgesi mi olur?O zaten yok. Bütün belgeleriniz eksik. Eee o zaman doğalgaz hiç yok.

Bu kadar net bir konuda Erdoğan TOK insanları yanıltmaktan çekinmedi.İkili ilişkilerinin ne kadar iyi  olduğundan bahsetti.Biz ne olduğunu anlayamadık ama Erdoğan TOK,meclis müşavirliği yaptığı dönemden gururla bahsediyordu.Görev tanımı olmayan,kimsenin ne olduğunu bilmediği bir unvana sahipti.
Meclis müşavirliği yaptığı dönemde,’’ ikili ilişkilerini geliştirdiğini’’ söylüyordu.’’İktidar partisine mensup bir belediye başkanı olmanın bütün avantajlarını kullanacağını’’ anlatıyordu.Başka bir belediye başkanının yapamayacaklarını kendisi yapabilirdi.İddiası büyüktü ama henüz icraatını göremedik.

Umarım yanılırım.Kanunlar değişmediği ya da gerekli şartlar sağlanmadığı sürece ikili ilişkileri ile doğalgazı olmayan imarsız bölgelere doğalgaz getirmesi mümkün değil.
Eğer böyle bir şey mümkün ise ikili ilişkileri söylediği kadar iyi değilmiş. Henüz doğalgaz gelmedi.     Bazı durumlarda belediye başkanını iktidar partisinden seçmek pek işe yaramıyormuş.
Ben bilmiyorum.Siz biliyorsanız beni haberdar edin.Doğalgaz çalışmasının yapıldığı,imarı olmayan, tek sokak var mı? Ben biliyorum.Siz bilmiyorsanız sizi haberdar edeyim.

Anadolu,Zeytinlik,Hastanebaşı mahallesi boşalıyor.İmkanı olan imarlı,iskanlı daire alarak bu bölgelerden kaçıyor.İnsanlar mahallelerine refahın gelmeyeceğini kabullenmiş olmalılar ki,refah olan mahallere gidiyor.
Kış geliyor,Sayın Başkan.Yavaş yavaş üşümeye başladık.Kullan artık,iktidar partisine mensup belediye başkanı olmanın avantajını,gururla anlattığın ikili ilişkilerini….
Getir şu doğal gazı da ısıt artık bizi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR