Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

HER YER BORDO MAVİ

Yerel seçimler yapıldı.Seçimlerden Ak Parti birinci çıktı. Yeni dönem ülkemiz için hayırlı olsun.    Türkiye geneli umurumda değil.Ak Parti yüksek oy almış,muhalefet yerinde saymış.Ak Partililer sevinsin, muhalefettekiler üzülsün.

Ama İlkadım başka.Samsun milliyetçiliği ile ilgili bir çok yazı yazdım.Çok kişinin tepkisini çeken yazılar. Ak Parti adaylarını açıkladığı günlerde ''Ak Parti Trabzon-Rize Dedi'' başlıklı bir yazı kaleme aldım.

Son söz.Ak Parti,Samsun'a verecek hiçbir şeyi olmayan Trabzonlu ve Rizeli aday gösterme geleneğini sürdürdü.Problem değil.Samsunlular olarak biz de, Samsun'a verecek çok şeyi olan Samsunlu adayları seçme geleneğimizi sürdürüz,dedim.Kötü yanılmışım.

Canik,Trabzonlu Osman GENÇ ile devam dedi.Atakum,Rizeli İshak TAŞÇI dedi.İlkadım gerçek bir Samsunluyu koltuğundan ederek Trabzonlu Erdoğan TOK'u baş tacı etti.

İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin DEMİRTAŞ ile ilgili çok eleştiri duydum.Hizmet yapılmadığı ya da az yapıldığı şeklinde değildi eleştiriler.Bir çoğu kişisel.Ve hemen hepsi ''bizi işe almadı'' serzenişleri. Oy verdik hizmet isteriz değil,iş isteriz mantığından kurtulamadık bir türlü.İstenilen iş neydi peki? Belediyede asgari ücretle çalışmak.Senin köyün,benim köyüm hesapları.

Kavaklı hemşerilerimin küçük hesapları Necattin DEMİRTAŞ'ı koltuğundan indirdi.Umalım aradıkları asgari ücretli işe Erdoğan TOK döneminde sahip olsunlar.

İnsan doğduğu şehir ile gururlanır mı?Ben gururlandım. Koltuklarımı kabartan bir özellikti Samsunlu olmak,Samsun milliyetçisi olmak.

Seçim sonuçları açıklanana kadar.İlkadım'ın hemşerisini değil,Erdoğan TOK'u tercih ettiğini görene kadar.Hayatımın yıllarını Samsun milliyetçiliği gibi boş bir hayalin peşinden koşarak geçirmişim.

Trabzonspor yöneticisi Engin KARA'nın  facebook sayfasında yaptığı  ''Samsun'u Samsunspor'a ait zannedenler var.Samsunspolular Emin KAR abim hariç orada sadece azınlıktır.Samsun,Trabzon ve Trabzonsporundur.''yorumuna hepimiz kızdık.Seçim sonuçları ortaya çıkardı ki,boşuna kızmışız. Adam haklı beyler.

Kendi köyüm olan Samsun'dan  bir şey olmayacağı açık.30 Mart gecesi itibari ile hanım köylü olarak Trabzonluyum.

Tıp Fakültesi Dekanı Ali Haydar ŞAHİNOĞLU'nun amfilere bordo mavi isimlerini vermesi üzerine tepki gösterdim.Samsun'un hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğine dair yazılar yazdım.

Kendisinden özür diliyorum.Ak Parti İl Başkanlığına,milletvekilliklerine,Samsunspor Başkanlığına, yetmezmiş gibi Belediye Başkanlıklarına Trabzonluları seçen bir Samsun,sadece amfilerinin değil, bütün sokaklarının bordo maviye boyanmasına layıktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR