GÜNEŞ BİR BAŞKA DOĞACAK ADINA

Biliyoruz ki hep konuşuruz yazarız çizeriz şu şöyle bu böyle komplo teorileri üretiriz sonrada sahici imiş gibi peşine düşeriz derken uzayıp gider .

O kadar politize olduk ki sağlıklı düşünememeye başladık neyin yanlış neyin doğru olduğu kime göre yanlış kime göre doğru belli değil.

Birkaç örnek mi bundan 30 yıl evvel necdet calp ile Turgut özal ın İstanbul boğaz köprüsü ile ilgili satarsın satamasın polemiği ile başlayan siyasi süreç köprüyü satan taraf olan Turgut özal halkı satma konusunda ikna etmiş olmalı ki büyük bir halk desteğini arkasına alarak iktidar oldu .

Ve köprü o gün ki şartlara göre satılmış oldu ..

Ancak köprünün bakım ,onarım , tadilatı millete devlete ait imiş

Geçtik taaaki devletin milletin kurum ve kuruluşlarını babalar gibi satarım diyen birisini buluncaya kadar adına özelleştirme dedik bir çok kurum ve kuruluşu özelleştirdik .

Çok daha iyi hizmet alma adına .

Bundan 20 yıl önce enflasyon canavarları maketleri ile polemikleri ile politika yapılmıştı tek haneler çift haneler paradan sıfırlar atmalar .. derken bugüne gelindi .

Elektriği telefonu renkli televizyonu sanki biz icat etmişiz gibi renkli televizyonun telefonun elektriğin satışı üzerinden politikalar ürettik neyin nesi ise hep satan taraf kazandı .

Politika üretmekte üzerimize yok satmakta da ona keza ancak çok işler başardık hep ileri hep ileri geriye bakmak yok .

Demokrasi hak hukuk özgürlük hak getire sanki her gün doğan güneş bir başka doğuyor her politikanın her seçimin ertesinde .

Politikacılarımız öyle diyor ya güneş yarın başka doğacak diye bizde o kadar alıştık ki hakikaten de güneşin bir başka doğduğunu canlandırır olduk hayalimizde .

Yine bundan 30 yıl önce asala terör örgütü bitti bitiyor derken pkk a girdi gündemimize 3 - 5 çapulcu bunlar kaale bile almamıştı siyasetçilerimiz ancak terör örgütü can almıştı yüzlerce binlerce asala yı unuttuk pkka yı bulduk .

Demokrasi özgürlük hak savunucuları haklı görmüşlerdi pkkyı özgür değillermiş ti hakları gasp ediliyor muştu eziliyor üzülüyorlarmış tı üzüldükleri içinde dağa çıkıyorlarmış dağda kim var TC askeri TC karakolu kısacası TÜRKİYE CUMHURİYRTİ vurmak öldürmek ortadan kaldırmak gerekiyormuş tu çünkü birilerinin özgürlüğünün başladığı yerde diğerlerinin özgürlüğü bitermiş öyle diyorlar toplumun kanaat önderleri .

Alıştıra alıştıra yapılıyordu bütün bunlar iyi niyetli barış severlik adına o kadar inandırılmıştık ki ertesi gün güneşin bir başka doğacağına Ergenekon destanımız olan tarihimizin adını Ergenekon terör örgütü yaptık balyoz dedik T S K kuvvetlerinin genel kurmay başkanı ile askerlerini balyozdan hapse attık özgürleşmek ve demokrasi adına nerden nereye gelmiştik pkk ile barışır olduk Ergenekon ile kavgalı bütün bunlar güneşin ertesi gün bir başka doğması için mi iyi şeyler oluyor gelişiyor büyüyor refaha kavuşuyoruz ancak bir engel var anayasada TÜRK kimliğinin tanımı şimdi bunun üzerinde çalışıyor toplumun kanaat önderleri TÜRK MÜ TÜRK milleti mi TÜRKİYE CUMHURİYETİ mi adını koyamıyorlar göründüğü kadarıyla şu anda ne desek diye kara kara düşünür olduk bütün her şey düzeldi bitti problem TÜRK kimliğiydi.

Eğitimi hallettik sağlığı da ilim bilimde üzerimize yok insan haklarında bir numarası gelir dağılımında eşitlikçi hakçı bir tek problem kaldı anayasa o da tamamda şu TÜRKLÜK işin rengini bozuyor ne mutlu TÜRKÜM diyenlerde olmasa ne mutluda ama neye mutlu oranın adı daha konmadı en iyisi dünyalıyız diyelim Milleti devleti de bir kenara koyalım güneşin ertesi gün bir başka doğması adına ya güneş hiç doğmasa veya da hakikaten de çok daha bir başka doğması motorları maviliklere değil de karanlıklara sürüklediğimizin farkında olmadan .

Ancak hiçbir şey kolay değil zorda değil taa ki bireysel çıkar ve menfaatlerimizi ön planda tutmayıncaya kadar ne zamanki millet olma şuuru ve bilincine erişiriz hakkı hukuku tüm insanlığın ve dünyanın adaleti için kabul ederiz hileyi tuzakları komploları insanlık suçu kabul ettiğimizde hakikaten de güneş ertesi gün bir başka doğar .ve doğacaktır da ve doğmalı .

Doğanın tabiatın kanunu bu ya yok oluş vardır yada varoluş TÜRK milletinin üzerine basaraktan da bir yere varılmayacağının tecrübeleriyle tarih dolu Çanakkale ye gelen anzak askerleri nin neden geldiğini bilmeden ancak bedel ödedikleri gibi .

Bilmiyorum da ben TÜRK kimliğimi seviyorum milletimi de devletimi de acısıyla tatlısıyla geçmişim ide geleceğimden de umutluyum bütün bu badireler atlatılacak güneş hakikaten de yarınlarda bir başka güzel doğacaktır

Saygılar sevgiler benden en güzel yarınlarda siz değerli okuyucularımızın olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR