İÇİM ACIYOR

Bugün farklı bir konuya girmek istiyorum, uzun zamandır içimde olup bir türlü dile getirmek istemediğim veya dile getirmem halinde yanlış anlamalara sebep olacağımdan ve vebal altında kalacağım endişesi ile gündeme getirmediğim bir konuyu gündeme taşımak istiyorum. Diyeceksiniz ki madem bu endişeleri taşıyorsun neden böyle bir konuyu gündeme getirme gereği duydun? Yazacaklarım belki bazı insanlara ders olur da kendilerine çeki düzen verirler umuduyla bugün bu konuyu gündemime taşıma kararı aldım. Ak Parti iktidar olmadan önce mağdur, itilen, kalkılan pozisyonunda olan insanlar bugün sınıf atlamış çok farklı yaşam biçimine girdiklerini görmek belki güzel ancak güzel olduğu kadar üzücü bir durum olduğunu kabul etmek zorundayız. Geçenlerde bir Ankara seyahatim olmuştu, seyahat esnasında duyduklarım, gördüklerim beni ziyadesiyle hem üzdü, hem de içimi acıttı. Ankara'nın yeni yaşam merkezlerinden Çukurambar denilen bölgeye akşam gittiğinizde karşılaştığınız manzara o kadar enteresan ki insan şöyle geriye dönüp bakınca bu ülkede Müslümanım diyen veya Müslüman geçinen bazı insanların nereden nereye geldiğini görmek insanın içini ziyadesiyle acıtıyor. Genç kızlar başlarında örtü altlarında en lüks araçlar eğlence merkezlerinde inançlarıyla uzaktan yakından ilgisi olmayacak biçimce eğlence aleminde, azıcık para kazanıp palazlanan insanlar hakeza tam bir dezenformasyon olmuş durumda kılık kıyafetlerinden tutun oturup kalkmalarına varıncaya dek her şeyleri değişmiş olmuşlar tam dantel pardon entel çıkmışlar aradan.

Peki Ankara'da durum böyle de şehrimizde durum farklı mı derseniz hiç de farklı olmadığını yaşadığım bazı olaylar ortaya koydu, bundan birkaç hafta önce yazlıktan şehre doğru gelirken liman kavşağında bir trafik kazasına şahit oldum, ancak çok acele bir biçimde arabanın üzeri branda ile kapatılınca işin içersinde bit yeniği olduğunu anladım ve ufak çaplı bir araştırma sonucu olayın vahametini anladım. Şehrimizdeki böyyük iş adamlarından birisinin kızı arabayla gezintiye çıkıyor ancak yanına aldığı kişi veya kişiler, sorunlu kişiler olunca onlarla birlikte onların ahlakına uygun biçimde araç kullanınca hatta alkolü de biraz fazla kaçırınca düz yolda kaza yapıyor ancak aile şehrin en zengin ve mütedeyyin ailesi olunca olayın derhal kapatılması gerekiyor ve hemen iş bilen insanlar devreye girip olayı başka birisinin üzerinden göstermek suretiyle kapatılıyor. Olay kapanmasına kapanıyor ancak bizim maneviyatçı, mukaddesatçı zengin ailenin bayanları rahat durmayıp sürekli ötede beride günlerini gün yapmaya devam edince magazin dünyası bu işin peşine düşüyor. Magazin Dünyası peşine düştüğü işten ekmek çıkarıyor ancak bu işi de birilerinin devreye girmesi sonucu kapatıyorlar.

Şehrimizdeki iş adamları, siyasetçiler Ankara'ya gidip oradaki bazı siyasetçilerle birlikte kafa çekip alem yaptıklarını biliyordum ancak millete maneviyat dersi veren bazı insanların kız çocuklarının da alemlere katıldıklarını bilmiyordum. Bazı hemşehri derneklerinde bazı kişilerin parasına oyunlar oynayıp viski içtiklerini hatta bazı spor kulüplerinde de aynı şekilde yapılan bazı işlerin belgeleri resimleri bize gelmiş olmasına rağmen inancımız zarar görür düşüncesiyle ve belgeleri getiren insanlar sıkıntı çekeler endişesi ile haber yapmadık. Ancak bu insanları buradan uyarıyorum ya inandıkları gibi yaşasınlar veya yaşadıkları gerçek hayatı topluma olduğu gibi anlatsınlar. Yurt dışına gidip yedikleri hezeyanlar yetmezmiş gibi yurt içinde hatta şehrimizde de aynı hezeyanları yemeye devam etmelerine asla gönlüm razı değil. Diyeceksiniz ki sana ne… Ama bu insanların topluma verdikleri imaj ile yaşam biçimleri çok farklı olunca bundan en büyük zararı inancımız göreceğinden hepimizin bu noktada sorumluluğu olduğunu unutmayalım.

Başkalarına Dinden imandan, Mevlanadan, İmamı Rabbaniden, Şahı Nakşibend Hazretlerinden veya Ali Şeraiati'den, Hasan El Benna'dan bahseden insanlar önce kendi ailelerine ve bizzat yaşam biçimlerine bakmaz iseler yarın karşılaşacağımız vahim tablodan sadece onlar değil hepimiz sorumlu olacağımızı unutmayalım. Lut kavminin büyük bir kısmı Allahu Tealaya ibadet ederken azınlıkta olan bazı insanların yaptıkları sapkınlıklar nedeniyle tamamının helak olduğunu unutmayalım. Yüce rabbimiz bizlere bu olayları Kuranı Kerimde Hikaye olsun diye anlatmıyor, tam aksine ders alalım ve yanlışlardan uzak duralım diye anlatıyor. Umarım ders alır gereğini hep birlikte yaparız. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR