Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Gazeteci Olmak..!

                            

       Geçtiğimiz Pazar,çalışan herkes için güzel bir tatil günü gibi gözükse de gazeteci meslektaşlarımızın bir kısmı masada işinin başında,bir kısmı ise sıcak-soğuk ve yağmur-çamur demeden haber peşindeydi.Dur durak demeden çalışmanın amacıda,insanları zamanında haberdar edip,bilgilendirmekti.

       GAZETECİ;Kamu görevi yapan ve yaptıkları haberlerle de kamuoyunu aydınlatan;Halka,doğru ve dürüst haber ileten ve bunları objektife yansıtan görev adamıdır.

       GAZETE;Düşünce,anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır.Yani;Gazeteci olmak ve Gazete çıkarmak,zor ama bir o kadarda saygın bir meslek ve de iştir.

       Herkesin bir yerlerden okuyup veya haber olarak dinleyip haberdar olduğu bir kutlamayı bende es geçmeyerek,köşe okuyucularımla paylaşayım dedim ve köşeme taşıdım.

       Geçtiğimiz Pazar günü,yani 10 OCAK;Türkiye’deki çalışan gazetecilerin günüydü.10 OCAK 1961Yılında,212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle,gazetecilerin çalışma koşulları yeniden düzenlenerek iyileştirilmiş ve bu nedenle de 10 OCAK Tarihi,basın çalışanları için’’ÇALIŞAN GAZETECİLER BAYRAMI’’olarak kutlanmaya başlanmış.Nihayetinde,12 MART 1971’deki askeri müdahaleden sonra,çalışanların haklarına ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarakta,değişikliğe gidilerek’’Bayramı’’kelimesi kaldırılmış,‘’ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’’olarak değiştirilmiş ve o günden beride bu adla kutlanmaktadır.

        Macar kökenli ABD’li gazeteci Joseph Pulitzer,New York şehrindeki Columbia Üniversitesine bıraktığı parayla,ölümünden sonra her yıl onun adına;Gazetecilik,Edebiyat ve Müzik gibi alanlarda’’PULİTZER ÖDÜLÜ’’adı altında ödüller verilmektedir.Onun sözüyle yazımı tamamlayayım.

ÖNLERİNE SÖZÜN ÖZÜNÜ KOYUN Kİ OKUSUNLAR, ANLAŞILIR BİÇİMDE KOYUN Kİ TAKDİR ETSİNLER. CANLI BİÇİMDE KOYUN Kİ HATIRLAYABİLSİNLER VE HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ DOĞRU OLARAK KOYUN Kİ IŞIĞINI TAKİP ETSİNLER.      Joseph Pulitzer

        Buradan,köşemden;Tüm ÇALIŞAN VE ÇALIŞAMAYAN GAZETECİ DOSTLARIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.Bir gazetenin okuyucuya kadar ulaşması için hazırlanmasında emeği geçen;Patronundan,habercisine.Köşe yazarından,gazete basımında çalışanına ve dağıtımında bulunan tüm insanlara,herkese SELAM OLSUN.

        Her şey gönlünüzce olsun.

        SEVGİLERİMLE.   

                                                         

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR