Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ENFLASYON FARKI

                                ENFLASYON FARKI

 2014 Yılına kadar, Ocak ve Temmuz aylarında zamlı maaş alan memur ve emekliler, bu yıl Ocak Ayında verilen 123 Lira seyyane zammı, yetkili sendika Memur-Sen kabul etti. 2015 Yılının Ocak Ayına Kadar maaşlarda artış olmayacaktır.
  Beş Aylık dönemde enflasyonun 5.38 olması memur ve emekliyi alacaklı duruma getşrdş. Memur-Sen "3+3+ enflasyon farkı" önerisini kabul etmişolsa idi. Şuanda 2.38 olan enflasyon farkı iki bin lira maaş alan memurda emeklide 47 lira aylığına fark alarak artış olacaktı.Memur-Sen 123 Lira Artışı yeterli bularak memur ve emekliyi yanlış karardan dolayı mağdur etti.
  Halkın cannı yakan, ev kirası, elektrik, doğalgaz, telefon, su, yiyecekler, taşıma ücretleri, benzin, mazot, eğitim ve sağlık giderleri, sosyal ve diğer günlük harcamalar eklendiğinde enflasyonun çok üzerinde çıkacağı görülürken, bunların içinde, pinpon topu, mektup zarfı, plastik gibi ürünler eklenince enflasyonun düşmesine sebep olacaktır.
  Yetkililer tarafından bütcenin iyi yolda gittiği ifade edilmekte, o zaman memur ve emekliye ek zam verilmesi zorunlu görülmektedir. Vergi toplama sistemidoğru olmadığı vergilerin yüzde yetmişi dolaylı alındığı için, devletin hazinesi dolmaktadır.
  Milli gelirin sosyal adalet içinde olması, herkese insan gibi yaşayacak şekilde paylaştırılması, toplumda huzur ve güveni artırır. Halkımızın çoğunun geliri, aclık sınırı ile yoksulluk sınırında olduğu emeklinin aldığı maaş bilinmekte, insanların gelirlerinin yeterli olduğunu ifade etmek gerçekleri inkar etmektir.
  İcraların çoğaldığı, büyük çoğunluğunun borçlu olduğu, memur ve emeklinin borç yüzünden maaşlarını eksik aldığı, her ay borçlu girdiği insanların yeteri kadar sağlıklı yaşayacak beslenmeyi yapamadığı görülmektedir.
  Sendikalar aile yardımı alamayan emeklilere verilmesi için çalışma yapması bundan sonra yapılacak görüşmelerde daha gerçekçi kararlara imza atmaları, sorumluluklarını yerine getirmeleri önem taşır.Yetkili sendika Memur-Sen, verilen 123 Lirayı yeterli bulup, televizyon ve basında üvünüyordu. Sendikalar meydanlara inmeden basın açıklamasıyla başarılı olamazlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR