Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Emre'nin Mantığı

Birkaç haftadır teknik konularla kafanızı yorduk. Biraz gülelim,gülerken de kıssadan hisse ile konuya başlayalım,alınacak payı da kendimize alalım.

İlkokul ikide okuyan yeğenimin oğlu Emre ile aynı binada,kendi binamızda oturuyoruz. İki kat altımda oturan EMRE,bize geldikçe mutlak ama mutlak güreş tuttuğum genç güreşçi(!) Ama ne güreş! Kıran kırana.

Birkaç gün önce bize geldi,annesi ve ağabeyisi ile. Tabii oturma odasında güreş başladı. Formumda olduğumdan genç güreşçi Emre , mağlubiyet üzerine mağlubiyet aldı. Normalde her zaman beni mutlak yener.Ya 5-3 yada 3-2.Ama mutlak galip ayrılır. Benim galip geldiğim yok gibidir. Güreş devam ederken gürültümüze kızan hanım;- Salona geçin,orası daha geniş. İyi güreşirsiniz dedi. Ben o arada Emre" nin duyacağı şekilde hanıma;- Salona , geniş yere geçeyim de,yenileyim mi dedim. Bunu duyan Emre kapıda elini beline koyup;-Dayı kendine güveniyorsan geçsene, geçsene salona. Hadi gel gel diye bağırıyor. Tabi kahkaha tufanını kopardık.

Oysa Emre akıllı ve çok mantıklı bir çocuk ama nedense beni yenebileceğine inanıyor. Bende bu kadar mantıklı bir çocuğun buna nasıl inandığına inanamıyorum.

Bu Emre" nin mantığı! Ya meclisteki muhalefetin ? Muhalefet kanadı, yılların verdiği siyasi deneyim ve meclis tecrübesiyle nasıl oluyor iktidarın bu başarısını göremiyor da,alt edebileceğini düşünüyor. Bu kadar matematiksel ve somut veriler ortada iken başarıyı yok sayıyor.

Genel seçimler ve yerel seçimlerin başarısını görmezden gelip,tesadüf diyebilecek kadar mantıksız muhalefet,ikinci bir genel seçim darbesi yedi. Hala mantıkları almıyor ve akıllanmıyorlar.

Şimdi soruyorum size. Bu muhalefetin ilkokul ikinci sınıftaki Emre den ne farkı var Allah aşkına. Yer dar sonuç yok,yer geniş sonuç aynı. Gel de bunlara seçim kazanabileceği bir yer bul, bul bulabilirsen. Hiç olmazsa Emre , dar yerde yenilebileceğine inanıyor. Muhalefet hiçbir şekilde ve hiç bir yerde yenilgi aldığını kabul etmiyor. Düz mantık bu olsa gerek.

Mantıklı günlere,mantıksızlarla beraber.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR