Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Elekte Kalan Adaylarım…!

 

Temayül sonrası yazımı yazmak için oturduğumda, yorgun olduğumu anladım. Çünkü ister istemez sonuç itibariyle geriliyorsunuz. Nede olsa bir seçim. Heyecan ve umut dolu saatler, sinirlerinizi geriyor ve sizi de yoruyor. Sonuçta bu durum, beni de yormuş oldu.

“İşte size Milletvekili Adayları”diye,benim bakış penceremden bir yazı dizisi yazmıştım.Üstelikte yerel gazetelerde, bu konuyu kaleme alan ilk köşe yazarıydım.

“İşte size Milletvekili Adayları” diye yazdığım dört isimden birisi Fuat KÖKTAŞ, bir diğeri de Emine KARAÇUHA YILMAZ'dı.Ve, neden bu isimler demiş,nedenlerini de yazmıştım.Pazar günkü temayül yoklaması seçimleri, gözlemlerimde yanılmadığımı bir kez daha ortaya koydu.Çünkü bu iki isimden biri olan Fuat KÖKTAŞ birinci, bir diğeri Emine KARAÇUHA YILMAZ'da genelde onuncu,bayanlar da ise ikinci sıradaydı.Evet,ilk onda iki adayım,daha ne olsun. İş adamlarını temsilen Feridun BAŞ, genç adayları temsilen de Onur KAHVECİOĞLU'nu yazmıştım. Aday olsalardı kesin onlarda ilk onda olurdu.

 

            “Hedefler bütün duygularımızı coşturur,heyecanımızı yükseltir ve enerjimizi arttırır.Hedefinizi bir kere kesin olarak belirleyip ona ulaşmak için güçlü bir şekilde karar verip harekete geçtiniz mi, hedefinize ulaşmaktan kimse sizi alıkoyamaz.Hedefini net olarak belirlemiş ve kendisini ona adamış olan insanı,hiçbir zorluk durduramaz.O, bütün engelleri aşar ve hedefine ulaşır.

Ziya BARAN”

 

Ortaya çıkan sonuç; Olaylara değişik pencerelerden bakmak ve baktığınızı da olduğu gibi yazmaktır.

Ben şunu yaparım; Görürüm. Gördüğümü de, beğensem de beğenmesem de yazarım. Atalarımız ne demişti “Yiğidi öldür ama hakkını da ver” Bende bu söze paralel hareketle yiğidi öldürmem, öldürürsem de hakkını veririm.

“İşte size Milletvekili Adayları” yazı dizimde, beğendiğim bürokratları da yazacaktım ama atanmış olduklarından,zararım dokunur diye kaleme alıp yazmadım.Yazsaydım bir kısım, insan, onlar Başkana sipariş verip yazdırdı, diyeceklerdi.Nede olsa, biz hiç dedikoduyu sevmeyiz(!) yaa…!

Temayül yoklamalarına, kendi açımdan ve penceremden baktığımda, sonuçları pek de önemsemiyorum. Ayrıca adilde bulmuyorum. Nedeni ise, teşkilatlarda görev yapanlar, dışarıdan gelen adaylara göre birkaç adım, belki de daha fazla öndedir. Bürokrat ilin insanı olabilir ama mesleği gereği, görev süresi boyunca ilinde bulunamamıştır. Yıllar sonra kalkıp, doğduğu şehre gelerek bilgi ve deneyimiyle faydalı olacak ama temayül dikkate alınacaksa, bu yarışta nasıl başarılı olup, temayülde ilk ona veya kayda değer bir noktaya girecek. Hiç şansı varmı, siz söyleyin sevgili okurlar. O zaman, bu temayül neye ve kime yarar, ben anlamış değilim. Anlayan varsa, beri gelip bir anlatıversin.

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR