Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Bu aşka inanmak gerek

Tribünlerin şahane ve muhteşem duruşuna, topçularımız ve teknik heyetimiz maalesef ve maalesef ayak uyduramadı. Milli marşımız söylenirken maratonda asılan dev pankarttaki  “BU AŞKIN ROMANI YARIM KALMAYACAK”  yazısını, topçularımızın yüzü şeref tribününe baktığı için okuyamadılar galiba ki bu aşk için gerekli olan şevk ve hırsı gösteremediler. Hâlbuki bu pankartı teknik heyet kesinkes okumuştur. Ama onlar da bu romanda bahsedilen aşkı anlayamamış galiba.
İdeal dediğimiz ve 5 haftadır takımın iskeleti ile oynamadan sahaya süren KALPAR Hoca nın bu takıp tertibine elbette ki saygı duyuyoruz ama hocamızın da bu romanda bahsedilen aşka saygı duyarak oyuncularla olan ilişkilerinde biraz daha affedici ve sıcak tutmasını bekliyoruz. Orduspor maçında önde pres yapma özelliği daha iyi olan Savaş olmuş olsaydı, rakibimizin bu hızlı çıkışlarını engelleyemez miydik? Cenk in attığı gole kadar orta sahada ayakta durmaya çalışan bir takım görüntüsü veren takımımızı, golden sonra tanıyamadık.  Gole kadar bu mevkide en azından bir şeyler yapmaya çalışan ve emek harcayan bu mevkinin topçularının golden sonra göstermelik futbol sergilemeleri stattaki bütün herkesin çekerken, bu orta sahaya müdahale  etmeyi Müslüm ün ayağından golü yediğimiz 68. dakikadan sadece sonra düşünen ve ısrarlar söylüyorum, yanlış bir oyuncu değişikliği yapan hocamız bu oyunda gerekli olan taktiksel becerileri pek gösteremedi. Orta sahamız forvete yardım edemediği gibi savunmadaki topçularımıza da pek faydası dokunmadı. Golümüzü atan Cenk i oyundan düştüğü anlarda yani 40 veya 45 te hatta 2.yarının başlarında oyundan alarak, orta saha patentli bir oyuncuyla ikinci yarıya başlaması gerekirdi. Hocamızın kornerler dahil 20-25 tane duran top kullanan takımımızda, bu tür toplardaki organizasyon eksikliği, bu duran topları kullanmak için kullandıklarını görmek bizi çok şaşırtıyor. Oysa ki dünya futbolunda bu tür ölü toplar, hele hele ki 20 pozisyondan fazla olmaları bulunmaz bir nimet gibi kabul edilir. Dediğim gibi orta sahamızdaki problemi göremeyen hocamızın aksine Uğur TÜTÜNEKER 46. ve 58. dakikalarındaki Kostovski ve Muarem'i oyuna alarak hem defansımıza yaptığı pres hem de orta sahadaki egemenliği tam olarak ele geçirmesinden sonra, ödülünü 68. dakikada Müslüm'le alması beni ne kadar üzdüyse statta birlikte maç seyrettiğim Ordusporlu arkadaşımı bi o kadar sevindirdi.
  Unutmadan, kısa süre sonra vatani görevini yerine getirmek için birliğine teslim olan Şirinler grubunun amigosu ve reisi olan Burak"a(cico) hayırlı teskereler dilerken; Havzalı Şirinler adına da başkanları olan Emre reise, bu hafta göstermiş oldukları performanslara Samsun halkı adına teşekkür ederim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR