Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan belediye başkanları seçimleriinde seçmen kendilerine hizmet edecek başkan ve üyelerini seçecektir.
Halk kendilerinden toplanan vergilerin çarçur edilmeden, doğru ve yararlı yerlere harcayan, modern bir şehirin Samsun halkı özlemini duymaktadır.
Ülkemizde yapılan siyasete bakıldığı zaman, belediye başkanları ve millet vekillerinin, 10-15 yıl hizmet yaptıktan sonra kendiliğinden çekilene çok az rastlanıyor. Seçimleri kaybedene kadar devam edenler olmuşur.Uzun yıllar milletvekilliğinden sonra,belediye başkanı olmak için hevesli olanları basından okuyoruz.Çekildikleri zaman onların yerlerini dolduracak çok yetenekli insanlar bulunmaktadır. Nedense bizim toplumumuzda, politik görevlerde ünlenmek ve beğenilmek daha çok tercih ediliyor. Aynı kişilerin sürekli aynı koltuğu işgal etmesi,hep aynı kişiler aynı yetkileri sürekli taşıyacaksa seçimli sistemin bir anlamı kalmaz.
30 Mart 2014 de yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde, ilçeler ve köylerde büyük şehirlere oy verecek. 30 büyük şehirin oyları Türkiye nüfusunun yüzde yetmişini teşkil ediyor. 2009 tarihinde yapılan belediye seçimlerine göre farklşı sonuçlar çıkabilir. Köylerin vermiş olduğu oylarda belediye seçim sonuçlarına etki edecektir. Başkanlar seçim çalışmalarında köyleride ihmal etmeden yürütmeli, onlar ne için oy vereceklerini bilecek seviyeye geldiler. Seçimden sonra başkanlar onlarında isteklerini yerine getirmeye hazırlıklı olmaları gerekebilir.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak belediye başkanları ve üyelerinin seçimlerine Samsun halkı ilgi duymakta, seçim çalışmalarında hangisi inandırıcı olursa tercihini ona göre yapacaktır.
Hepsine başarılar dilerim. Ülkemize hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR