Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ATATÜRK

10 Kasım, bize dışta bağımsızlık kazandırıp, cumhuriyeti kuran, devamında yaptığı yeniliklerle birey olmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81'inci yıldönümü'nü rahmetle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı'nın baş komutanı. Atatürk, inkılaplarıyla Türk Milletinin geleceği olan aydınlık yolu gösteren Kahraman Lider.

Mustafa Kemal Atatürk, Askeri başarısıyla, yaptığı inkilaplarla bir bütündür. Attığı her adım bir sonraki admın hazırlık hareketidir. Bu yüzdendir ki kurtuluş savaşı sona erdiğinde "Bizim savaşımız şimdi başlıyor" demiş; verdiği mücadelenin savaş alanında düşmanı yenmekle sona ermediğini vurgulamıştır. Mücadelesini verdiği savaş koşulları oldukça zordu, insanlar yoksulluk içindeydi.Üretim yoktu, tarım çökmüştü, eğitim sıfır seviyesindeydi. Tecrübeli insanların çoğu savaş meydanlarında şehit vermişti. 

Bu yokluk ortamında koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti var etti. Atatürk'ün bu millete sağladığı en büyük güç birlik gücü. Türkiye'nin orta kdeğeri kurtuluş savaşının önderi Cumhuriyetimizin taşıyıcı olan yeniliklerinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'tür, Türkiye'ye tehdit oluşturan dış güçlere karşı durmanın tek yolu birlik olmaktır. Türkiye'nin bütünleştirici gücüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'dir. Türk vatanı'nın İstiklal ufkudur. Bölgesinde ve Dünyada söz sahibidir. 

Sevgi, Özlem ve Minnetle ANIYORUZ.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR