Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

ANKARA ‘ DA DAYIN YOKTUR

 

Kurban gelir payın yoktur

Haftan yoktur ayın yoktur

Ankara ' da dayın yoktur

Mamudo kurban niye doğdun

Söyle yavrum niye doğdun

Ne güzel söylemiş Aşık Mahzuni Şerif.Ne de doğru söylemiş.

Hafta başında yerel gazeteleri karıştırmışsanız bir haber dikkatinizden kaçmamıştır. Elli iki ile teşvik var. Samsun ' a yok. Giresun, Ordu, Sinop,Tokat,Amasya, Çorum ve Trabzon ' da SGK teşviki var. Teşvikten 10 ve üzeri işçi çalıştıran işyerleri faydalana biliyor. Kapsam dahilindeki illerde SGK primi daha düşük. Aynı ücrete daha az prim ödeyecekler. Samsun listede niçin yok ? Hikaye anlatan çok. Ama gerçeği bilen yok. Gelişmişlik düzeyi yüksek diyenlere, gelişen bir şehir göç verir mi, diye sormak lazım. Anlatılacak masallara karşılık benim cevabım daha basit. Ankara ' da dayımız yok.

Karadeniz Bölgesi ' nin yapmış olduğu ihracat rakamları açıklandı. Bölgemizde Haziran ayında en fazla ihracatı Trabzon yaptı. Tek ay seçmişsin diye düşünmeyin. Bütün aylarda bölgenin ihracat lideri Trabzon.Oysa ki , Samsun bölgenin ilk büyük şehir belediyesi , nüfusu en fazla olan ili , karayolu, demir yolu ,havayolu , deniz yolu gibi bütün ulaşım imkanlarına sahip tek şehri.Trabzon bildiğim bir şehir , olağan üstü bir üretim kapasitesi yok.Ama Samsun'dan daha fazla ihracat yapabiliyor.Çünkü , Trabzon ' da üretim kapasitesi düşük.Samsun ' da sıfır. Nedenini sorduğunuzda bir çok hikaye dinleyebilirsiniz. Anlatılacak masallara karşılık benim cevabım daha basit. Ankara ' da dayımız yok.

Geçtiğimiz hafta İl Özel İdaresine gittim. Daha önceleri de çok sefer gitmiştim. Gitmiştik. Kavak ilçemizin Yer alan Köyü var. Samsun ' a uzaklığı 23 kilometre.Ankara yolundan ayrıldığınız anda geçmeniz gereken 11 km kalıyor köye ulaşmak için.11 km ' lik yol bir türlü yapılamıyor.Yapılmıyor. Niçin yapılmıyor, diye sordum. Köy merkez değilmiş. Asfalt yapılması için merkez olması gerekiyormuş. Dedim, siz hiç Trabzon ' a gittiniz mi ? Bırakın merkezi, köy yok. Bir ev bu dağda, diğeri öbür dağda. Ama her evin önüne beton yol var. Niçin Samsun köylerinde yol yok, diye sordum. Birçok hikaye anlattılar. Anlatılan masallara karşılık benim cevabım daha basit. Ankara ' da dayımız yok.

FiFA U20 Dünya Kupası yapıldı. Karadeniz bölgesinden iki şehirde de maçlar oynandı. Tahmin edelim hangi iki şehir. Trabzon ve Rize. Bölgenin en büyük şehri bu konuda da devre dışı bırakıldı. Spor Bakanımız Samsun milletvekili. Sorabilseydik keşke kendisine. Niçin Samsun yok? Eminim anlatacak bir çok hikayesi vardır. Anlatılacak masallara karşılık benim cevabım daha basit. Ankara ' da dayımız yok.

Bilmem hatırlar mısınız ? Samsun ' a tersane yapılacaktı. Unuttuk gitti. Soralım niye yapılmadı? Eminim bir çok hikaye anlatabilirler. Anlatılacak masallara karşılık benim cevabım daha basit. Ankara ' da dayımız yok.

Bu liste uzatılabilir. Ama gerek yok. Niçin Ankara ' da dayımız yok? Üzerinde durulması gereken konu bu.

Cemal Yılmaz Demir : 12 Ağustos 1960 Trabzon Vakfıkebir doğumlu. Samsun milletvekili.

Mustafa Demir : 18 Ocak 1961 Trabzon Şalpazarı doğumlu. Samsun milletvekili.

Suat Kılıç : 23 Temmuz 1972 Samsun doğumlu.Trabzon kökenli.Spor Bakanı olduğunda ,Trabzonluların hemşehrimiz Bakan oldu diye sevindiği kişi. Samsun Milletvekili.

Tülay Bakır : 2 Mayıs 1947 Diyarbakır doğumlu. Samsun milletvekili.

Çağatay Kılıç ve Ahmet Yeni Samsunlu. Kendilerinin Samsun hakkında herhangi bir proje sunduklarını göremedik. Diğer vekillerimiz zaten muhalefette. Şimdilik konuşmaktan başka yapabilecekleri bir şey yok.

İktidar partisine mensup altı vekilimizin dördü Samsunlu değil.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Fuat Köktaş : 1964 Trabzon doğumlu.

Samsunspor Başkanı Emin Kar : 1960 Trabzon doğumlu.

Hiç heveslenmeyin, Trabzonlulara söz söyleyecek değilim. Kendi topraklarından gurbete çıkarak zirve noktalarına ulaşmayı başaran insanlara sadece şapka çıkarılır.

Utanması gereken şehrine sahip çıkamayan, Ankara ' da dayı olamayan bizleriz. Samsunlular.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR