Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Atatürk’ün ‘’Muallimler  yeni  nesil sizin eseriniz  olacaktır.’’ Sözü eğitimciler için önem taşımaktadır. Şucu, bucu değil, Türkiye Cumhuriyetinin okullarında öğrencilerinin derslerinin yanında Vatanını ,Milletini  ve Bağrağını seven öğrencileri çok iyi yetişmeleri için var gücüyle  çalışan eğitimcilerle geleceğimiz aydınlık olur. Öğretmenler eğitimi Atatürk’ün yolunda hep beraber yürüyerek çok çalıştığımız zaman başarılı oluruz.Türk milletinin öğretmenleri, Tarihine yakışan nesiller yetiştirmek için çaba göstermesi ,var olan gücüyle çalışmasıyla , görevini tam yapmış olur.Başarılı devam eden sekiz yıllık kesintisiz ilköğretim devam etseydi , öğrencilerin başarılı çıtası yükselirdi.Kesinti olmadığı için, sekiz yıl içinde yetenekleri ortaya çıkmakta, ondan sonra öğrenci kendi yeteneğine göre başarılı olabileceği alana yönelmesiyle kendi kararını  kendisi verebileceği yaşta olduğundan sevdiği alanda daha başarılı olurdu.

      Eğitimin görsele odaklandığı ,kitap ve yazılı basın okumadıkları bir konuyu anlatırken cümleyi tam doldurmadan , eksik ve kısa anlatmaktalar.Öğrenme ilgi ve ihtiyaçtan doğar, eğitim seviyesi yükseldikçe insanların, davranışları daha rafine haline gelir.Eğitimde duyarsam unuturum ,görürsem hatırlarım , yaparsam öğrenirim ilkesi çok önemlidir.

    Günümüz teknolojinin hızla ilerlemesi , öğrencilerin farklı yetenekleri,çevre farklılıkları,gelir dağılımı ,diğer sebepler öğrencilerin başarılarını etkilemektedir. Öğretmenler öğrencilerin var olan  yeteneklerini bilmeli sayısal sözel ve diğer becerilerini tespit edip başarılı olacakları alanları gözden uzak tutmamalıdır.

     Öğrencilere çok ödev verilmesi onların başarılı olacağı anlamı çıkmaz .Ödev  verilirken , öğrencilerin kaynak bulabilmeleri dikkate alınmalı.Eğitim tarihine bakıldığında 1924 yılında kız çocuklara eğitim hakkı verildi.Ülkemizde kadın Başbakan oldu.Yoksa çok gerilerde kalırdık.Eskiden bazı köylerde kızları okula göndermek istemiyorlardı.Türkiye Cumhuriyeti devleti eğitimi parasız yapması  eşit yurttaş olmanın en güzel örneğidir.Sekiz yıllık ilköğretim okullarında görev yaptığım için görüşlerimi açıkladım.

   Her gün okutulan andımız kaldırıldı. Bundan sonra her pazartesi günü okutulursa ne zararı olur? Öğrenciler  sınıfa milli duygularla giriyorlardı.köy enstitüleri, öğretmen okulları, eğitim enstitüleri ‘’ önce vatan diyebilen’’ ülkeyi aydınlığa götüren  başarılı projelerdir. Köylerde uzun günlerde her gün bir ders fazla yapardım .Aklıma geldikçe çok mutlu oluyorum.Öğretmen okulu mezunuyum.

   NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 

                                            M.K. ATATÜRK                                                    NECATİ ŞAHİNKAYA

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR