Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

 

   24 Kasım öğretmenler günü olması eğitimcilerin ülkeye yaptıkları eğitim hizmetlerinin önem taşıması bakımından anlamlı bir gündür.

   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünün Türk öğretmenlerine güvenmenin öğrencilerin çok iyi yetiştirilmesi, ülkenin geleceği bakımından önem taşıdığını ifade etmektedir.

   Öğretmenler Türk tarihine yakışan bir nesil yetiştirmek için elinden gelen çabayı göstermek için bütün gücüyle çalışmaktadır.

   Eğitim toplumun geleceğini şekillendirmekte Atalarımızın bize emanet ettiği ülkemizi ileri taşımak, Türk milletinin vatandaşı olarak övünen, kendisine güvenen, ülkesini seven, millet bayrak sevgisini kazandırmak ve milli eğitimin önemli hedeflerindendir.

   Öğrencilere yalnız bilginin yeterli olmadığı, toplum hayatına uyum sağlaması, ortak değerlerin paylaşılması, örnek insan olması, ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tutması, insan hak ve hukukunu benimsemesi, yanlışla doğruyu ayırabilmesi, devletin malını kendi malı gibi koruması, her türlü zorlukları aşabilmesi, çevresini temiz tutması, bilgi beceri davranışlarının geliştirilmesi önem taşımaktadır.

   Başarılı devam eden sekiz yıllık kesintisiz ilköğretim devam etseydi öğrencilerin başarı çıtası yükselirdi. Sekiz yıllık ilköğretim okulunda eğitimci olarak çalıştığım için düşüncelerimi yazmak ihtiyacı duydum.

   1924 tarihinde kız çocuklara eğitim hakkı verilmeseydi Güney komşu ülkelerinin durumunda olurduk. Karma eğitim kadın erkek ayrımcılığını ortadan kaldırmıştır. Kadınlar her alanda görev aldılar, çok başarılı oldular.

   Türkiye Cumhuriyeti devleti eğitimi parasız ve ilköğretimi zorunlu yapması ülkenin geleceğini görme bakımından ileri bir düşüncedir.

   Öğretmenler için ayrı bir personel yasası, ücretleri ve özlük hakları iyileştirilmeli, öğretmenlik iş bulma yeri olmamalıdır.

   Emekli öğretmenlerin maaşlarını artıracak kararların alınması en kısa zamanda uygulamaya geçilmesi emekli öğretmenleri mutlu eder.

   Hayatını kaybeden öğretmenlere Allahtan rahmet dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR