Türkiye olmadan asla

   Bir filmden ilhamla koyduğum bu başlık şimdi ve gelecekte Türkiye"nin Avrupa"daki yerini ve önemini yeterince ortaya koyuyordur sanırım.

     Seçimler bitti ve Türkiye gerçek günedemine dış siyaset ve ekonomi başta olmak üzere dönmeye başladı. Obama"nın Türkiye"ye gelmesinden önce G 20 zirvesi ve Türkiye"nin burada aldığı tutum artık Türkiyesiz bir geleceğin pek mümkün olmadığını gözler önüne serdi.

       Aynı şekilde Türkiye"nin Nato"da günlerden beridir Danimarka Başbakanı Rasmussen"in Nato genel Sekreterliği adaylağına koyduğu şerh Türkiye olmadan asla tezini yavaş yavaş işletmeğe başladığıdır.

      Eskiden beri Türkiye"ye istediklerilni kabul ettireceklerini düşünen Avrupa yeni siyasi duruşlarla bir anlamda afalladı.

       Avrupa Türkiyenin gelecekte önemli bir güç olacağı konusunda tedirgin olmaya başladılar ki bazı Avrupalı üyeler Türkiye"nin Nato konusunda ki direnişini kırmak için Avrupa üyeliği konusunda tehditkar konuşmaları ve Türkiye"nin buna sert bir şekilde cevap vermesi Türkiye"nin adının  daha çok duyulcağının sinyallerini veriyor.

         G 20 zirvesi, Nato toplantısı ve Barack Obama"nın Türkiye"ye gelmesi Türkiye"nin hem Avrupa"da hemde bölgede etkin bir jeopolitik güç olarak varlığını sürdürecek gibi gözüküyor.

      Nihayetinde Türkiye kendi gücünün farkına varmaya başladı ve bu bir çok başka olumlu gelişmeyi de beraberinde getirecektir. Avrupalılar artık biz ne dersek o olur tavrıyla iş ve siyaset yapamayacakalrını anlamaya başladılar.

      Bu Türkiye"nin gelecekteki ilişkileri ve alacağı yeni rollerle ilgili önemli bir gelişmedir. Barack Obama Türkiye"ye geliyor. Dünyanın gözü de tabiki Türkiye"de olacak, bakalım Obama Türkiye"den bütün dünyaya ne mesajlar verecek. Umarım hayal kırıklığına uğramayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR