Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Türkiye Değil Ama Ben AB’ye Girdim…!

Sevgili okurlar, sizlerden uzak kalalı üç hafta oldu.Yurtdışında olduğumdan yazılarıma ara vermek zorunda kaldım.Sizlerden ayrı kalmak zormuş bee..! Kavuşturana şükürler olsun.Sevgili okurlar, üzücü haberi sayın A.Bahadır"a yapılan saldırıyı, bir dostum telefonla ilettiğinde, ne kadar üzüldüğümü tarif edemem.Seversiniz veya sevmezsiniz ama hukuk ülkesinde yaşıyorsanız ve yazılanlara yalan diyorsanız, hukuka başvurmanız gerekir.Kaba güçle hiçbir şeyin çözüleceğine inanmıyorum. Yargının doğru karar vereceğine inandığım kadar, sayın A.Bahadır"ın yazmaya,okurlarını bilgilendirmeye devam edeceğine de inanıyorum.Biran önce aramıza dönmesi temennisiyle , geçmiş olsun..! Artık AB"lı -Avrupa Birliği- oldum yaa..! Yazarda yazar, anlatırda anlatırım(!) Avrupa ya gidişim proje nedeniyleydi. Kısaca anlatayım; Samsun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün proje koordinatörlüğünü yaptığı, “Çıraklık Eğitiminde Bilişim  Teknolojileri” başlıklı proje, Avrupa Birliği –AB- Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında desteklenmeye değer bulundu.Projenin yerel ortaklarından biride, Elektrik –Elektronik Teknisyenleri Odası –ETO- olarak bizdik.Yani Avrupa ya yol gözükmüştü.

Amaç neydi? Ne yapacaktık?

Proje ekibi olarak “Çırakların eğitim ortamlarını, akıllı sınıfları ve eğitim araçlarını inceleyecektik. Ayrıca bilgisayar teknolojilerinin yenilenebilirliğinin araştırılıp incelenerek bilgi aktarılması, kültürel ilişkileri geliştirmek gibi başlıklarda da inceleme ve araştırmalarda bulunacaktık”. Yer Almanya, şehirler Mannheim ve Ludwigshafen"di. Her şey hazırdı.Yolculuk hazırlıklarına başlamıştık.Pasaportlar, eşyalar vs. Heeyt…! Bekle bizi AB"lığı geliyoruz(!) Tabiî ki proje kapsamında gittik ama iki ilin dışında, başka AB"lığı ülkelerine de uğradık, oraları da gezdik.
Artık benim AB"lığı hikayelerim ile başınız şişer (!) Yurt dışına çıkışımızın amacını ve nereye gittiğimizi yazarak bu haftaki yazımı bitiriyorum. Eski gurbetçilerimiz gibi bir teyp ve tüylü bir foter getirmedim ama kafamda  anlatacak ve yazacak çok şey getirdim.Gelecek haftalarda; Ülkemizle, Avrupa Birliğine bağlı ülkeler arasındaki kültürel yapı ve Teknolojik konuları içeren yazılara yer vereceğim.
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR