Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

SİSTEM DOĞRU, ONBİR YANLIŞ

SİSTEM DOĞRU, ONBİR YANLIŞ
         
Bu güne kadar Kalpar hocanın sahaya sürdüğü en değişik ve yanlış bir kadro vardı Adana'da... Ama oynatmak istediği sistem doğruydu.Kalpar hocam defansı 2 ve 3ncü bölgelere çekip forvetle olan mesafeyi kısaltarak baskılı olmayı hedeflemişti ama bu hesap ilk yarıda maalesef tutmadı. Kalpar hocam ya A.Demirsporu iyi analiz edemedi ya da A.Demirsporun böyle bir onbirle sahaya çıkacağını tahmin edemedi...
          A.Demirspor 2-3 haftadan beri sağ ve sol savunma kanatında sıkıntı yaşıyordu. Bu karşılaşmada da mecburen sol bekte oynattığı Oğuzhan'ın, uzun zamandır oynamamasından dolayı maç eksikliğinden faydalanması gerekiyordu Kalpar hocamın.Bu yüzden maça  Caner-Umar ikiklisi ile başlaması, hücum gücümüzü daha da etkili kılardı sanırım...Hocamın diğer bir hatası, maça Adiloviç'siz başlamasıydı.Tamam bu topçu bir hafta önce formsuz ve isteksiz olabilir ama bu topçu, Ekigho ve Umar ikilisinin rakip ceza sahasına rahat girmelerini sağlayacak özellikte bir oyuncu.
          Serkan-Musa-Adnan ve Erdem'in de bulunduğu ortasaha, doğru alan dağılımını yapamadılar.Orta sahanın kötü olmasına rağmen, Ekigho-Umar ikilisinin formda ve iyi oyunları, rakip savunmayı çok bunalttı maç boyunca.
          İkinci yarı  Kalpar hocamın,  doğru sistem- yanlış onbirini bozarak, yaptığı değişiklikler ile skorun   3-1  den 3-3 gelmesinde çok büyük katkısı oldu..Serkan-Canberk değişikliği rakibin Oğuzhan'lı sol kanatına kabus gibi çökmesine neden oldu.
         Sezarın hakkını Sezara vermeli sanırım...Doğru zamanda ve doğru yapılan oyuncu değişiklikleri ile maçı döndüren Kalpar hocam bu maça damgasını vurdu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR