Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Şempanze!...

Geçtiğimiz günlerde bir otelin toplantı salonunda, Avrupa Birliği Projesiyle ilgili bir tanıtım semineri vardı.Proje Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonundu.Projeye Samsun"daki ayağında ev sahipliği yapan Madeni Eşya Sanatkaları Odası Başkanı Uğur TÜFEKÇİ, Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet YAZICI, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet AKBAŞ,Emlakcılar Odası Başkanı Mevlüt ORAL,Berberler Odası Başkanı Zabit PİLAN , Kuaförler Odası Başkanı Savaş KİRAZ ve Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı yanı benimde olduğum bir masada ,Oda başkanları neyi konuşur ki tabiî ki her zaman olduğu gibi  yine esnaf ve odalarımızın sorunlarını. Masada,hararetli bir sohbet vardı.Anlatılan fıkralar kahkaha tufanı çıkmasına neden oluyordu.

 

VERGİ VERENİN UMUDU,

UMUDU OLANIN YARINI VARDIR.

 

Geçen gün maliyeden, memur bir arkadaş arayıp, adresimi sorunca, bildiğim ama son kez Kuaförler Odası başkanı Savaş KİRAZ kardeşimin seminerde anlattığı fıkra hemen kafamda şimşek gibi çaktı.

KISSADAN HİSSE;

 “Ayı ormanda dolaşırken maliyecilerin ormanda denetime çıktığını duymuş başlamış kaçmaya onu gören kaplumbağa –Ayı kardeş  ne oldu kaçıyorsun? Ayı başlamış _Kaplumbağa kardeş maliye ormana denetime gelmiş.Bende kürk,hanımda kürk oğlanda kürk onun için kaçıyorum.Bunu duyan kaplumbağada başlamış kaçmaya.Kaplumbağayı gören Leylek heyecanla sormuş _Hayırdır Kaplumbağa kardeş, nereye? Kaplumbağa hem koşuyor hem de cevaplıyor _Leylek kardeş, maliye denetime geliyormuş. Bende ev,hanımda ev,oğlanda ev biz kaçmayalım da, kim kaçsın.Bunu duyan Leylekte başlamış kaçmaya .Çok geçmeden ormanda Şempanzeye rastlamış.Şempanze heyecanla _Leylek kardeş hayırdır, bu ne sürat.Leylek hem koşuyor,hem de cevaplıyormuş _Şempanze kardeş,maliye ormanda denetime çıkmış. Bende yazlık,hanımda yazlık,oğlanda yazlık. Ben kaçmayım da kim kaçsın.Bunu duyan Şempanze bütün gücüyle koşmaya başlar.Fakat bir müddet koştuktan sonra durur ve kendi kendine söylenir _Ulan, benim kıçım çıplak,hanımın kıçı çıplak,oğlanın kıçı çıplak.Ben ne diye kaçıyorum.”

Kim ne için gelirse gelsin,bu ülkede küçük esnafın, Şempanzeden ne farkı var ki..!

Anlayana..!

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR