Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

SAMSUN DIŞ PAZARLARA AÇILMALIDIR

SÜLEYMAN SALUR

SAMSUN DIŞ PAZARLARA AÇILMALIDIR

Yazılarımızı elimizden geldiğince günlük yazmayı tercih etmekteyiz Ancak yoğun iş seyahatlerimiz nedeni ile ara vermek zorunda kaldığımız için okuyucularımızdan özür dileriz

Kentimizde kısa süreli de olsa da yağan yağmur makyajın dökülmesine ve altından yüzümüz bir kez daha ortay çıkmış ve alt yapı yetersizliği bir kez daha Samsunluları perişan etmiştir. Çok sık telaffuz edilen sanayi kenti palavraları da saniye de üst geçitlerin alt bölümlerinin sular ile kaplanması nedeni ile araç trafiği  durduğundan sanayi'ye ulaşım sağlanamamıştır. Yetkililer bu durumlarda Cenabı hakkın takdiri olarak nitelendirerek afetlerden doğan zararları kamufle etmek yolunu tercih etmektedirler.

Sanayinin sorunlarından birinci derecede STSO sorumludur. Belediyeler ile sağlayacakları koordinasyon  ile Samsun sanayisinin gelişmesine ön ayak olabilirler. Ancak tespit ettiğim kadarı ile STSO sadece üyelerinin yaptığı yıllık aidat bedelleri ile şirket kuruluşlarından tahsil ettikleri 3.500 TL. tutarındaki  bedeli toplayan bir kuruluş olmaktan öte kente toplantı ve seminerlerden öte bir katkısı bulunmamıştır. Bir mahalle muhtarının dahi yerine getirebileceği belge tahsisler vesair bürokratik belgelerin temini veya onaylanması için oda kuruluşuna ve onca masrafa gerek yoktur. Sanayinin gelişmesine ve kent ekonominin gelişmesine yönelik icrai faaliyetlerde bulunması gereken bu kuruluşların asli görevleri arasında yurt dışında organize edilen fuar ve sergilere iştirak ederek bölgede üretilen ürünlerin pazarlama ve tanıtımını yapmak olan odamız sadece turistik amaçlı gezi programları düzenleyen bir Turizm acentesi profili taşımaktadır. Bir yerlere gidilir ve oralardan demeçler verilir. ' Türk işadamları Büyük ilgi gördü Oysa ilgi görmesi gereken işadamlarımız değil ürettiğimiz ürünlerdir. Ürünlerimiz hakkında Şu kadar  veya bu kadar bağlantı yapıldı şeklindeki açıklamalar mumla aranır Bugüne kadar bu tür bir organizasyonların içinde yer alınmamıştır. Oysa dünya artık ticaret anlamında küçülmüştür. Ticari sahalarımız Çarşamba veya Bafra'ya kadar olan sahaları kaplamamalı Samsunun değerlerinin dış pazarlara da kapılarının açılması sağlanmalıdır.  Bu noktada rehber STSO olmalıdır Kurum bünyesinde yabancı dil bilen elemanlar istihdam edilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR