Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Samimi Olmak..!

              Geçen hafta 'Cesaretli Olmak' başlığı ile başladığım yazı dizisine bu hafta da Samimi Olmak'la devam edeyim.
 Samimi Olmak..!Bir türlü yurdum insanının başaramadığı veya başarmak istemediği bir anlayış diye düşünüyorum.Nedenini anlamak için şöyle bir etrafıma bakıyorum.Sevgide samimi değiliz, arkadaşlıkta ve dostlukta samimi değiliz, her türlü seçim ortamında; başkan olarak, seçmen olarak samimi değiliz..!Yani AÇIK değiliz.Hep kafamızda, beynimizin arkasında bir şeyler taşıyoruz.Kime ve neye karşı taşıyoruz..!Bir sorgulayalım kendimizi.Niye Samimi, Niye Açık değilim diye..!İnanın sizde nedenini bulamayacaksınız.
 Acaba bu ülkede, bu şehirde samimi olmamak bir avantaj mı yoksa insanların bu kadar lastik(!) gibi olmasının  bir manası yok.
 Köşe başlarında, kapalı kapılar ardında konuşmak iyi de, yüze gelince bu kıvırtkanlık niye? Artık insanlar kapalı kapılar ardında konuştuklarını topluluk karşısında da konuşmalı, konuşabilmeli.Yok konuşamayacaksan, bırak açığı, kapalıda da konuşma.
 SÖZLERİMİZ YÜREKTEN GELMEDİKÇE, HİÇBİR ZAMAN İKİ
 KALBİ BİRLEŞTİREMEZSİNİZ.     GOETHE
Bilmiyorum..!Toplum olarakta bu tiplere, yani samimi ve açık olmayan insanlara prim mi veriyoruz da, nesilleri hiç bitmiyor, sürekli yaşıyorlar.Yoksa doğru söyleyen samimi ve açık insanları dokuz köyden kovuyoruz mu..!Atalarımızda bize söyleyecek söz bırakmamışlar.Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar da, şehirler farklı mı. Ama bir farkı olsa gerek, bu tip samimi ve açık olmayan şehirliler ne hikmetse hep makam başındalar.Yönetici vasfındalar.Aman ALLAH, koltuk bir altlarına geldimi, al alabilirsen altlarından koltuğu.Koltuğu korumak uğruna, bul bulabilirsen samimiyet vede açıklık.İnanın, bukalemun insan kılığında yaşar dururlar. 
Sevgili okurlar; Eşinize ve çocuğunuza sevgide samimi olun. Arkadaşlıkta ve dostlukta samimi olun. Başkansanız koltuğunuzda samimi olun.Seçmenseniz seçeceğin insanda samimi olun.Çok bir şey değil,zorda hiç değil.Sadece SAMİMİ ve AÇIK OLACAKSINIZ.İşte bu kadar basit; DOĞRU OLMAK..!
 Her şey gönlünüzce olsun
 SEVGİLERİMLE..!              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR