BEN…BİZ..VE TEŞEKKÜR

 Merhabalar sevgili dostlar,

Uzun sayılabilecek koskoca bir hafta sizlerle köşemde buluşma imkanım olmadı. İstanbul'da Feshane'de Samsun Tanıtım Günlerinde yoğun tempolu çalışmalar arasında birkaç söz ve kelam yazmak istedim ama o yoğunlukta bir türlü fırsatım olmadı.

Samsun Tanıtım Günleri eksiği ile fazlası ile gerçekten çok güzel ve tempolu bir şekilde geçti. İlçelerimizin ve firmalarımızın,ilgili ve yetkililerin hep birlikte orada bulunması ve gurbetteki hemşerilerimizle buluşmaları Samsunluluk bilinç ve şuurunun oluşmasında bir adım olması nedeni ile güzel bir organizasyon oldu.

Her gün Sabah 09.00'da geldiğimiz Feshaneden gece 23.30 gibi ayrıldık sürekli. Bu sene her zamankinden katılım çok daha fazla idi. Sabah saatlerinden gece yarılarına kadar binlerce vatandaşımız az da olsa uzaktan da olsa memleket hasreti giderdi.

Feshanede stant açan bizler için kurulum aşamasından toplanma aşamasına kadar hareketli ve yorucu geçti. Standımıza yapılan ziyaretler bizlere onur verdi. Sayın Bakanımız Suat KILIÇ'a,Sayın Valimiz Hüseyin AKSOY'a,Sayın Milletvekilimiz Cemal Yılmaz DEMİR'e,Değerli Belediye Başkanlarımıza, Metro Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısına,Gazetemizin Sahibi sayın Adnan BAHADIR'a,Havza'da Kaymakamlık yapan ve bugün Beşiktaş Kaymakamı olan sayın Saadettin YÜCEL'e ,Sadef Genel Başkanı Kaya AŞCI'ya,Samsunlu sanatçılarımızdan Ümit KURŞUN'a,Samsunlu Fehmi'ye ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Havzalı hemşerilerimize,Samsunlu Hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.Bu arada Havza'dan İstanbul'a gelip bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Sayın Murat İKİZ'e vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.Hazırlıklarımızın her aşamasında yanımızda olan ve bizlerin daha gayretli olmasını sağlayan İlçe Kaymakamımız sayın Erol RÜSTEMOĞLU'NA ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Feshanede ilk günümüzden itibaren bizi yalnız bırakmayan Eyüp Sultanda Büfesi bulunan hemşerimiz sevgili kardeşim dostum arkadaşım Murat Yılmaz'a, Güreş ağamız ve İpek İnşaatın sahibi değerli arkadaşım, kardeşim Recep İpek'e, Serdar ve Oğuzhan kardeşlerime, Aydın Turizmin sahibi Havzalı Hemşerimiz kardeşim canım ciğerim Ali Bıyık'a, birde paşalım varki kendisi Bayrampaşalıdır bu yüzden paşalım diye hitap ederim paşalıma yani recep kardeşime, Gebze'den yanımıza gelip beni yalnız bırakmayan Gebze Havzalılar dernek Başkanı Arif Kurt kardeşime ve arkadaşlarına,Ömerli dernek başkanımız Ömer kardeşime,Sadece ve sadece bana yardım ve destek için gecesini gündüzüne katan sevgili oğlum Bahadıra ve Gazetemizin Havza'daki dağıtımını yürüten Burak kardeşime ne kadar teşekkür etsem azdır.Hepsinden ALLAH (C.C) razı olsun.Hakkınızı Helal edin sevgili canlarım.Hani bir söz vardır Dünyada dost ahirette mekan kazanacaksın diye.Ben buradan şahsım adına gerek İstanbul'da gerek,Havza'da ve gerekse Samsun'da beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Rabbim sizleri yanımızdan eksik etmesin.Bu arada bana sürekli “SON KALE” ne haber nasılsın diye hitap eden ve feshanede yanımızda bulunan Burak KAZDAL kardeşimide unutmam gerekir sağolasın burakcım.

Sevgili dostlar,

Samsun Tanıtım Günleri tüm samsunluların birleşme,birlikte olma ve buluşma noktası oldu.Yapılan tüm sohbetlerde tek şey ortaya çıktı “HER ŞEY SAMSUN İÇİN”.Bizler Gurbette nasıl bir araya geliyorsak farklı düşüncelere farklı yapılara sahip olmamıza rağmen bu birlikteliği SAMSUN ve SAMSUNLULAR için Kentimizde de sağlamalıyız.Sen,Ben,O,Şu,Bu gibi, ayrıştırmaları bir kenara bırakıp,Şahsi çıkar menfaat,rant ve koltuk,makam kavgalarını didişmelerini bir kenara bırakıp Samsun ve Samsunlular için yapılması gerekenleri asgari müştereklerde birleşerek gerçekleştirmeliyiz.Bizleri Feshane de buluşturan tek bir olgu vardı o da Samsunlu Olmamız.İnanın Samsun da belkide bir araya hiç gelmeyen insanlar orada bir araya geldiler ve sohbet ettiler,düşüncelerini paylaştılar.Bunu İstanbul da gerçekleştirebiliyorlarsa Samsun dada gerçekleştirebilirler.Samsun Halkı bir bütündür ve çok farklı bir mozaiğe sahiptir.Her kim olursa olsun ister Samsunun yerlisi olsun,ister ilçelerinden olsun,ister başka il ve ilçelerden gelip Samsun'a yerleşmiş olsun asgari müşterek noktalarda birleşerek büyük bir gayretle Samsunumuzu görmek istediğimiz yerlere getirebiliriz.Yeter ki bizler akılcı davranalım.Hiç birimiz çocuk değiliz aklı başında insanlarız ve bu akıllarımızı hayırlı işlerde birleştirerek birlikte kullanalım.

Bu saatten sonra Samsun'da çıkar menfaat ve rant peşinde koşanlara,Makam ve mevkii hırsında olanlara,Samsunlunun ekmeği ile,aşı ile oynayanlara,yalandan gülücükler dağıtıp hemşerilerimizi yanıltanlara,yalaka ve yaltakçılara,Samsun'da para kazanıpta Samsuna ve Samsunlulara sırtını dönenlere, vatandaşlarımız taviz vermeyecektir ve gerekeni de yapacaklardır.

Birlik ve beraberliğimiz, bütünlüğümüz Samsun ve Samsunlular içindir. Herkesin omzunda taşıyabileceği karınca kararınca bir yük vardır, herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. BEN den ziyade BİZ diyebilmeliyiz.

Sevgi ve Saygılarımla.

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR