Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

SALURUN PENCERESİNDEN

SALURUN PENCERESİNDEN 

Samsun”umuzun sorunlarına duyarlı ve Şehir planlaması konusunda uzman olan ve kent yöneticilerine kent için yaptığı projeler ile yönlendirmeye çalışan Yüksek Mimar ve Şehir Planlamacısı olan EmbiyaSancak”ın sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı yazıyı aynen köşemize taşımayı uygun gördüm.

 

'Size bir pişmanlık vakası  yazayım. Şu anda çiftlik caddesinde yapılmakta olan cephe yenilemesi işi....Benim çok iyi bildiğim bir konudur.. Kullanılan malzemeler, uygulanan detaylar, yapılan işçilikler, uygun bulunan uyduruk cephe tasarımları, Hiçbir tekniğin, bilimin , sanatın, realitenin kurallarına uygun değildir. İki yıl içinde , malzemeler ısı ve hava şartları nedeni ile büzülecek,eğri-buğru hal alacak, yani deforme olacak.....bitmedi.....30 cm konsol teşkil eden düşük dansiteli malzeme 2 yıl içinde yorulacak ve gevşeyecek , sarkacak...bitmedi....fonksiyonsuz ve amaçsız yanlış çıkıntılar.. pencere temizlikçilerini yanıltacak..üzerine basılmasını teşvik edecek..ve..üzerine basan malzeme ile birlikte düşecekler.....bitmedi....düz, pürüzlü, geniş malzeme tün tozları biriktirecek..zamanla yağmur suları kirlenecek ve yüzeyden akacak ..böylece dışardan herkesi rahatsız edecek görüntüler ortaya çıkaracak.....bitmedi...bütün cadde boyunca girintili çıkıntılı...küçük parçacıklar MÜTHİŞ BİR GÖZ YORULMASI KİRLİLİĞİ OLUŞTURACAK.....bitmedi.....bütün binaların biçim, renk, üslup bakımından biribirinin benzeri olacağından şahsiyetsiz binalar ortaya çıkarak monotonluk caddeye hakim olacak..

 TEKRAR HATIRLATAYIM....SAMSUN ÇİFTLİK CADDESİNDE SBŞ Sİ TARAFINDAN ZORLA YAPILAN CEPHE UYGULAMASINDA KULLANILAN MALZEME, DETAY,BİÇİM, YANLIŞTIR...YANGIN GÜVENLİĞİ ALEYHİNEDİR..GENEL GÜVENLİK ALEYHİNEDİR.. ESTETİK ALEYHİNEDİR.....YANİ İLERDE BU KENTİ YÖNETENLER BU YAPTIKLARINDAN PİŞMAN OLACAKLARDIR....VATANDAŞ MAĞDUR OLACAKTIR... BİTTİĞİNDE ÜÇ BOYUTTA GÖRECEĞİNİZ CADDE PERSPEKTİFİ İNSANLARI ÇOK FAZLA YORACAKTIR...ANLAMSIZ GİRİNTİLER.ÇIKINTILAR..BİÇİMLER... SADELİK VE DENGEDEN UZAKLAŞMIŞ HİÇBİR ŞAHSİYETİ OLMAYAN ..BİNALARI BİRBİRİNE KARIŞTIRAN KOZMOPOLİT KARAKTERLİ CEPHELER KANTİMİZE KESİNLİKLE SAYGIN BİR KARARTER VERMEYECEKTİR.. TAM TERSİNE KENTİMİZİN BU CADDESİ KOMİK BİR GÖRÜNTÜ OLACAKTIR.....**** BEN 40 YILLIK MİMAR OLARAK BUNU SÖYLÜYORUM ..BENİM SÖYLEDİĞİMİ İSTERSENİZ DİKKATE ALMAYINIZ....AMA BU KONUDA AKADEMİK ÇEVRELERDEN GÖRÜŞ ALINIZ...HANİ DERLER YA ..İNSANIN YAKININDA Kİ VEYA ÜNVANINDA AKADEMİK ÜNVAN OLMAYANLAR BİLMEZLER*****YANGIN UZMANINA SORUNUZ...***** MİMARİ ESTETİK UZMANINA SORUNUZ... İSTERSENİZ EN KOLAYI LÜTFEN KENDİNİZE SORUNUZ... BANA HAK VERMEZSENİZ ...CEZA VERİNİZ..HERKESE SELAMLAR..HEPİMİZ BU SONUCU GÖRECEĞİZ...BEN SİZE YAZMAKLA GÖREVİMİ YAPTIM..KOLAY GELSİN

Teknik bir ifade ile kamuoyunun dikkatine sunulan bu önerilerin dikkatle okunması ve Samsunun en güzide caddelerinden biri olan Çiftlik Caddesinin katline ve insan hayatına kast edilmemesine göz yumulmamalı ve bu tür ürünlerin kullanılmasına izin verilmemelidir.Devlet Yangın Yönetmeliklerini hiçe sayarak vatandaşın canını ve malını tehlikeye atacak uygulamalardan kaçınmalıdır. Bu tür malzemelerin yanmadığına üzerlerinin yanmaz malzeme ile kaplandığı safsatalarınada kulak verilmemelidir. Bu malzemelerin yanması için ateşe gerek yoktur. Sürekli güneşli havalar dahi deformasyın için yeterlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR