Paramparça

Kıtalara hükmederken dağılan bir imparatorluk,iç meseleler,dış meseleler,ıslahatlar,kontrol edilemeyen topraklar,siyasi çalkantılar, milliyetçilik akımı,isyanlar,halkların kutuplaştırılmaları, imparatorluk topraklarından kopuşlar, muhalefet adına dağılmanın hızlanmasını sağlamak ve o büyük imparatorluğun 600 yıl sonra sona ermesi. Failler önce vatan veya vatana hizmet adı altında bilinçsizce vatana ihanet etmekteydi.

Kurtuluş savaşı, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor,milletine inanmayanlar başka devletin koruması altına girmek adına nefes tüketirken, milletine inanan bir kişi halkı  tek çatı altında toplayarak ölümüne verilen mücadeleyi  başlatıyor ,birlikte  yeni bir devlet kuruluyor, bir müddet sonra iç siyasi çekişmeler, yenilik hareketleri, ilke ve inkılapların kabul edilmesi,benimsetilme çalışmalarının  yanı sıra doğuda  ayaklanmalarla karşı karşıya kalınıyor.

Çok partili sisteme geçilmesi, muhalefetin oluşması, dış baskıların artması, ülke üzerinde oynanan  güç mücadeleleri  sonucunda çıkan ihtilallerle kutuplaşmaların artması. Öğrenci olaylarının patlak vermesi, sağ –sol görüşünün oluşması,hızlı silahlanma, siyasi ölümler, ekonomik bozukluk,kuyruklar, yokluklar ,mezhepsel ayrışım için senaryoların uygulamaya konulma aşaması, koalisyonlar, siyasi belirsizlik,emperyalizmin ülkeyi soyma planları ve ardından gelen yeni bir ihtilal.

İhtilal sonrası toparlanma çalışmaları, Kürt milliyetçiliğinin teröre dönüşmesi, ekonomik bozukluklar, ülkenin büyüme çalışmaları,siyasi çalkantılar, terörün tırmanışı,halkın terör etrafında kutuplaşması, koalisyonlar, iktidarın zayıflatılma çalışmaları, ekonominin çökertilmesi, laik,antilaik kutuplaşması, türban meselesi,ekonominin kurtarılması adına kurt'a kuzunun teslim edilmesi. Anayasa kitapçığı, yazar kasa eylemleri, bankaların batma eğilimleri,içlerinin boşaltılması, çeteler, derin  devlet yapılanmaları, siyasi cinayetler, suikastlar,yol geçen hanı olmuş cezaevleri. Cezaevlerine devletin baskınları,faili meçhul cinayetler,

İki  binli yıllar, istikrar adına yapılan çalışmalar, ekonomik gelişmeler, devletin yapılanması, ülkenin büyüme istatistikleri, bağımlılıktan kurtulma çalışmaları,siyasi belirsizliklerin ortadan kaldırılması, bölge üzerinde etkinliğin artırılma çalışmaları, enerji alanında gelişmelerin artması, teröre dur deme adına başlatılan süreç, sanayinin büyümesi, bölge üzerinde başkalarının planları nedeniyle ülke içinde başlayan eylemler, siyasi çalkantılar, halkın hızla kutuplaştırılması. Devlet içindeki yapılanmanın temizlenmeye çalışılması ve yeniden oluşturulan yapılanmanın  kontrol dışına çıkması,başka güçlerin kontrolünde yurt içinde ikinci bir devlet görünümü ve cemaatin ön plana çıkışı. Komşu ülkelerle sıfır sorun politikası ve Suriye'deki gelişmeler.

17 Aralık olaylarından sonra devlet içerisinde başlatılan temizlik çalışmasına , devlet içi yapılanmanın karşı hamlede bulunulması,polis,yargı,asker ,mit içinde beliren yapılanmaların kurumlar arası çatışma çalışmaları ve karşı karşıya getirilen devlet kurumlarıyla devletin çizmiş olduğu olumsuz tablo. Yurt dışına yardım adı altında götürülecek olan malzemelere karşı, devletin kolluk güçlerinin sorumluluk alanı dışında müdehalesi,olayın kasıtlı afişe edilmesi ve tüm dünyaya servis edilebilmesi için hazır bekletilen basın, silahların çekilmesi, araçlara el konması ,bir devlet yapılanması içerisinde kabul edilemez ve bölük pörçük bir görüntü.

Cemaatin hızla itibarsızlaştırılması onların karşı hamleleri ve İslami bir oluşumda  başlayan belirsizlikler, isteklerin ,ülke karşıtı devletlerin istekleriyle örtüşmeye başlaması cemaat hakkında olumsuz yaklaşımlarla, cemaatin bu denli kontrol dışına çıkmasının açıklanamayan olumsuzlukları, hizmet erine soruldugunda ''devletmi ? cemaatmi ?'' sorusuna ''cemaat'' diyecek kadar körü körüne bir bağlanma, gerilen gruplarla yeni bir Türkiye'ye merhaba demeye hazırlanılıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR