ORTAK AKIL

                                                         ORTAK  AKIL

7 haziran seçimleri  geçeli  1 ayı geçti  tahammüller gereği   genel seçimler sonrası  en geç 17. 19. Günlerde hükümet kurma  yetkisi  siyasi  partilere  verilmiş şimdi  ne oldu da hükümet kurulamıyor .

Seçmen görevini yaptı  yüzde doksan beş gibi büyük bir katılımla 7 haziran günü saat 5 e kadar kannatini  gösterdi  kararını verdi  sonucun gereğini yapmak  sorumluluğu siyasi partilere bırakıldı .

Siyasi parti yöneticileri  sonuçlara göre askari müştereklerde birleşip kısa süreli değil 2019 seçimlerine kadar memleketi yömetmeye talip olmalı .

Anlamak mümkün değil  siyasi partiler millete hizmet için kurulmaz mı ? her siyasetçi  bunun bilincinde değil mi partiler arası bu kadar husumet ,entrika ,oyun  niye  seçmen kararını  böyle vermesine rağmen  amaçlanan parti ,partililerin çıkar ve menfaatlarını korumakmı  yoksa sorumluluk bilincinde olup 80 milyonun olduğu gibi devletin milletin güvenirliğini  güvenini sağlamakmı .

Koalisyon  bu gün dünya koalisyonlarla yönetilmiyormu dünya bir koalisyon değilmi  doğasıyla ,insanıyla ,her türlü canlısıyla  hep birlikte yaşanmıyormu  hangini yok sayarsanız biz  varlığımızı idame ettireceğimizi düşünüyoruz .

Avrupa   ülkeleri  birleşmişler birliğini kurmuşlar  bir çok avrupa ülkeside  ortak akılla yönetilmiyormu  avrupa ülkelerinin en güçlüsü  almanya uzun yıllardır koalisyonlarla (ortak akılla) yönetiliyor.

Seçim öncesi  partiler ne diyordu .

Başkanlık rejimi 400 millet vekili  anayasayı  değiştirme yetkisi oldumu ?.

Gelir dağılımının tabana yayılması  dini  bayramlarda emekliye ikramiye  üretim ekonomisi   hukukun  üstünlüğü oldumu?.

Açılım sürecinin  bitirilmesi  iktidarın memleketi  iyi yönetemediği  hesap soracağı  oldumu?.

Türkiye partisi olacağı  bütün halkların temsilcisi olduğu  özgürlükçü olacağı  anayasanın değiştirilmesi gerektiği  oldumu?.

Kısacası  bu gün millet   meclisine  milleti temsilen  4 partinin söylevleri aşağı yukarı  böyleydi  satır sonlarında oldumu derken  işin açıkcası  millet her 4 partiyede  bütün bu söylediklerinizi  alt alta  üst üste  bir araya gelerek  birleşin 2019 seçimlerine kadar da  icrata koyun  demiş oldu .

Hiçbir partiye tek başına  yetkiyi vermedi  ancak her 4 partide tek başına iktidar istemişti .

Millet ne dedi  yok olmaz kardeşim  ister ikiniz ister üçünüz  ortak akılda buluşup  uzlaşın bizi yönetin demiş oldu  hiçbir seçmende sandığa giderken  ben şimdi oy vereyimde  olmassa erken seçime giderim  demedi  ,düşünmedi  şimdi siyasetçilerin bu seçim sonuçları olmadı beğenmedim  bir şekilde ne yapıp yapıp erken seçime gidelim  bu millet te bana tek başına iktidar verir  diye düşünmesin siyasetçiler milletin  oluruyla   varlığını sürdürebilirler.

Hiçbir partinin, siyasetçinin , idarecinin ben bu devleti ,milleti çok daha kötü yapacağım diye düşünmeyeceğini  çok daha iyisini yapmak için gayret göstereceğini   düşünüyorum  partiler bu milletin partisi millet te bu devletin milleti en iyisini ben bilirim değil biz birlikte olursak çok daha iyisini yaparız  diye düşünüp söylevlerle değil  hayata geçirerek yaşamalıyız.

Neyse bugün ki yazımızda da milletçe siyasetçilere  aracılık yaparak düşüncelerimizin bu ağılıkta olduğunu  sizlerin aracılığıyla söylemiş olduk her şey iyi olacaktır inşallah ben umutluyum  hiç olmassa bir onarım hükümeti kurulacaktır  kurulmalı  devletimizi ve milletimizi çevreleyen  bunca olumsuzluklar  varken  birlikte bütünleşerek  uyum içinde çalışmalıyız .

Bu vatan bizim  millette biziz .

Saygılar sevgiler  benden en güzel yarınlar siz değerli okuyucularımızın olsun .

                   MUBAREK RAMAZAN  BAYRAMINIZ  KUTLU OLSUN

                                                                   Sedat  yılmaz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR