ÖN SEÇİM

                                     ÖN SEÇİM

Seçim öncesi seçim gibi görülür .

Yönetim şekli gibi temsil hakkını kendinde bulan  medeni cesareti ve sorumluluğu  kendinin taşıyacağını düşünen bilgi ,donanım, ve becerisiyle  daha iyi yapacağını düşünen bireylerin toplum adına düşünce ve projelerini kendine ait gördüğü herangi bir sivil toplum örgütünün delege ve üyelerinin kanaat ve düşünceleri doğrultusunda öncelikle kendi üye ve delegelerini ikna etme  yöntemidir diye düşünüyorum.

Burada bütün sorumluluk üyelere  yüklenmiştir heangi bir sivil toplum örgütünün tabandan yukarıya doğru şekillenmesinin örneğidir..

Burada söz konusu  7 haziran seçimlerine  hazırlanan devletin ve milletin çıkarlarını tüm vatandaşların  aynı eşit koşullarda aynı haklara sahip olduğunu gelecekte daha iyi yaşam koşullarının hazırlanabileceği iddiası ile vatandaşa tercih hakkının sunulduğu  yurdumuzda da 4 yılda bir yapılan seçme ve seçilme hakkının  ifade edildiği  yönetim şeklinden faydalanan  simglerle belirlenmiş  her nekadar soyut bir kavram gibide görülse  yaşamımızın her alanını ilgilendiren  düşünce tarzlarının yönetim ve idaresinin  temsil adına  şekillendirilmesine   partiler  siyasi anlamda  karar verici konuma getirir .

Ön seçimde bireyden çoğula doğru  yani tabandan tavana doğru düşünce ,görüş ve iddialarının  halk üzerinde etkileşiminin  çoğalarak  yükselmesinin  önce kendi sivil toplum örgütünde söz sahibi olduğunun  oylanması yönetim şeklinin kendi iradesinde olduğu bilincinin ve aynı zamanda da sorunluluğunu üstlenmesi gerekliliğini bilincinde olunması gibi gorünse de ne kadar farkında olunur bilinmez .

Söz konusu ülke yönetimine aday olan  parti yoneticilerinin  seçimlerden alınacak olan başarı ve başarısızlığın  sorumluluğunu yönetim şekillerinde  en aıt tabanda bulunan üyenin sorumluluğuna bırakmaktır .

Seçimlerdeki başarı ve başarısızlığın üyeye ait olduğu aday adaylarının belirlenmesinde ülke yönetiminin kadrolarını oluşturmasında veya oluşturulamamasında ki seçenek tamamen tabana yayılması nın örneğidir.

Bütün siyasi partilerin tüzüklerine bakıldığında  üyeler baz alınır  ancak bu böylemi olur kararını vermekte siz değerli okuyucularımıza ait.

Ön seçim aslında bütün parti töneticilerinin sorunluluğunun tabanda yer bulması aidiyet duygusunun ve sorumluluğunun devlet ve millet yönetiminde paylaşılması nın örneğidir .

Bütün parti ve üyelerinin işini kolaylaştıracağı özgür düşüncenin eşitlikçi hak ve hukukunun paylaşılabileceği yönetim şekli gibi görünüyor şimdilikte olsa.

Saygılar sevgiler benden en küçüğümüzden en büyüğümüze kadar aynı haklara ve hukuka sahip olduğumuz güzel yarınlar siz değerli okuyucularımızın olsun .

                                                                                SEDAT YILMAZ

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR