Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Nerde o bayramlar

 Oh bee! Ne güzel. Konu aramaya gerek yok. Bayram arefesinde yazılacak en güzel ve güncel konu BAYRAM. Gerçi bize hergün bayram (!) yaa! Olsun, senede bir kaç kez bayram yazmak güzel.
 Hayat bir yerden sonra nostaljiye dönüşüyor. Herşeyi yaşarken anımsıyor, eskiye dönüp hayal ediyorsunuz. Çünkü orada sizden kalan çok şey var ve onlarla yaşıyorsunuz.
 İşte bir bayram arefesinde de, geçmiş bayramlarda kalan yaşadığımız bir çok hatıralarımız vardır. Hani o bize bayram hatırına alınan, istisna ikinci herhangi bir şey. Bu ayakkabı, gömlek, pantolon vs. olabilir. Nasıl da heyecanlandırırdı bizi. Çünkü herşeyin tekiyle yaşamak zorundaydık. İkinci bir aynı şeyi almak, ancak istisna gün olan bayramlarda mümkündür.
 Hayat şartları öyleydi. Belkide yaşam tarzı oydu. İkinci bir eşyaya çok zor sahip olunurdu. Bir çift ayakkabın varsa, bir okul sezonunu onunla çıkarmak zorundaydın.
 Bana göre nesillerin heyecanı kayboluyor. Bu devirde hangi çocuğa ne alarak sevindirecek ve bayramına heyecan katacaksınız. Eve çıkarken, merdivenlerde ayakkabıları ezmiyeyim diye gayret gösteriyorum. Şimdi bu yeğenlerim ve yeğen çocuklarımın hangisine ayakkabı alarak heyecan yaşatacaksın.-Dayı, cep telefonunu yeni aldım. Bak şu özelliklerine diyor. Kim takar ayakkabıyıda, gömleğide.
 Çocukların ufku genişledi ama hayattan haz ve tat alma duyguları köreldi. Tatmin olma hayalleri yok. İDEALLERİ yok. Bu da hayatlarını monoton yapıyor, makineleştiriyor. Yemek, ders, bilgisayar ve dershane. Tik tak. Kurulmuş saat. Zamanı gelince saat başları ötecek o kadar. Çocuklarımızın duygu selleri DUYGUSALLIKLARI kayboldu. Duygu olmayan yerde, sevgi ve saygı ne kadar olur? Tartışılır, tartışmak lazım.
 Yaşlandık mı ne? Başladık geçmişle mutlu olmaya, yeniyi kınamaya. Okurken şöyle geçmişe bir göz atarsak, haksız da sayılmayız değil mi? Bayramda misafir gelecek, bir kaç gün evde neşeli sohbetler olacak ve normalin dışında özel ikramlar ortaya konacak. Yani rutin bozulacak.
 Şimdi mi! -Alo. Bayramın kutlu olsun. Nasılsınız? Yenge iyi mi? Çocuklar iyi mi? Görüşemiyoruz, görüşelim öptüm. İyi bayramlar. Bu kadar. Hani kucaklaşsak, tenlerimiz birbirine değse ve insancıl duygu elektriğini alıp bir daha kucaklaşsak, ne iyi olurdu değil mi? Yaa! Oldu mu? Al sana kutlama. Alooo!
 Bayramınızı kutlar; Ailenizle, sevdiklerinizle sağlık ve sıhhat içinde, nice bayramlara kavuşmanızı temenni ederim. İyi bayram tatilleri.
 Her şey gönlünüzce olsun.
     SEVGİLERİMLE.
      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR