Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

LİDER GELDİK, LİDER DÖNÜYORUZ

LİDER GELDİK, LİDER DÖNÜYORUZ

Ligde ki tüm karşılaşmaların önemli ama Trabzon maçlarının daha da önemli olduğunun topçular ve özellikle Ümit hoca tarafından da benimsenmesi,  bu teknik heyet ve kadronun  temsil ettiği şehrine olan saygısının bir göstergesidir. Maç sonrası Ümit hoca'nın ''' Bu maçın şehrimiz için önemi bambaşka'' demeci de pozitif bir değer olarak hanesine eklenmiştir sanırım.  Trabzon valisi ve emniyet müdürünün ortaklaşa aldıkları bir kararla ; TFF' ye Samsun'dan gelecek olan taraftarların güvenliklerini sağlayamıyoruz  bildirgesi ilk defa masa başında bizim lehimize alınan  bir kararla sonuçlanarak, taraftarlarımızın Trabzon'a gitmelerine izin çıktı.

Onbir puanla lider geldiğimiz 1461 Trabzon karşılaşmasına, haftalardır ve artık ezbere sayabildiğimiz aynı kadroyla başladık. 1461 Trabzon'un daha etkili olduğu ilk yarının 15.ci dakikasından sonra oyunu orta alana çekmeyi başararak, topun kalemizden biraz uzaklaşmasını sağladık. Bu dakikadan sonra karşılaşma, özellikle Ofeodu ve Murat'ın orta alanda ki formsuzlukları nedeniyle, al gülüm ver gülümle geçmeye başladı ki, 26.dakika da ceza alanı dışında Ofeoduya yapılan faulden kazanılan frikiği Mehmet ÇAKIR'ın istemeye istemeye attığı köşeden top filelerle buluştu. ( 0 - 1 ). Aslında Mehmet ÇAKIR topu kalecinin uzak köşesine atmaya kararlıyken, saha kenarından Ümit hocanın '' İçime doğdu kalecinin olduğu köşeye at '' demesiyle topu oraya gönderince golü buldu ve hocasına koştu...Bu dakikadan sonra Samsun spor ilk defa 5 haftadır uygulamadığı '' geriye yaslanmaya '' başlayınca rakip sahamızda oynamaya başladı. 45 artıda defansdan çıkarken yaptığımız bir hatayı Ali KUÇİK değerlendirerek durumu ( 1 - 1 ) yaptı.

İkinci yarıya, Ofeodu- Ekigho  ve  Murat-Ersel değişikliği ile başlayan Ümit hoca, oyuna yine damgasını vurdu. Samsunspor, orta alanda hakimiyeti ele alarak, topu mümkün olduğu kadar rakip sahada tutmayı başardı. 55nci dakika da,  4 ncü bölgede Kone'nin Ersel'e çıkardığı ve bu topçunun da müthiş şutu filelerle buluşunca durum ( 1 - 2 ) oldu. Golden sonra sanırım 80 nci dakikalarda, Kone'nin mükemmel şutunun üst direkten dönmesi bence futbol oyununa haksızlıktı. Böylesi süper bir şutun gol olması gerekirdi  ama olmayınca olmuyor, zaten futbolunde en güzel yanlarından biri de bu sanırım. Trabzon' lider gelen Samsun spor, 2 golle aldığı üç puanla yine burdan lider olarak geri dönmeyi başardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR