KİMLER ADAY

 Yaklaşan yerel seçimlerde kimlerin aday adayı olacağı konuşulur oldu.

Ancak bu güzel makamları   güzide kurumları yönetmek, idare etmek,  ilin ilçenin halkına hizmet vermek, hizmet vermenin yanı sıra halkın gönlünü kazanmak oda yetmez sorumlu ve sorumluluğunu  hakkınca yerine getirmek  taktir edersiniz ki o kadarda kolay olmasa gerek.

Öncelikle yerel seçimlerde başkan aday adaylarına medeni cesaretlerinden ötürü şahsım adına teşekkür ederim bence bir ilin ilçenin  bütün sorumluluğunu üzerine alması ve sorunluluğunu  hakkınca yerine getireceğine söz vermesi  bayağıca yüklü bir iş .

Bu gün bu sorumluluğu yerine getirenlere bundan önceki bütün başkanlara da teşekkürü bir borç biliriz  yine söylüyorum kolay iş değil  ancak hep ön planda olanlar belediye başkanları olmuştur iyisiyle kötüsüyle göz ardı edilen olumlu olumsuz bütün bu faaliyetlerin (hizmetlerin) bir ekip çalışması olduğunu da unutmamamız gerekir .

Ayağına taş takılır başkana kızarsın.

Sokağa zamansız çöpü sen bırakırsın çöpler toplanmıyor diye de başkanı hedef alırsın.

Kanalizasyona kamyon lastiğini sokan da sensin kanalizasyonlar temizlenmiyor diyende sensin.

Ancak her şey hakkıyla  yapılıyor da problem bizde mi diyeceğiz oda değil tabi ki  olumsuzluklara dur demekte bizlerin görevi daha doğrusu görev bilmeliyiz .

yöneticilerin sorumluluğu kadar yurttaş olarak ta kendi sorumluluklarımızın da farkında olmalıyız .

eleştirenlere küsmemeli hizmet vermek isteyenleri  de engellememeliyiz .

buraya kadar genel anlamda bir hizmet dökümünü paylaştık birde bunun  demokrasi boyutu var öyle değil mi ?devreye partiler giriyor yani sandık seçenler seçilmişler işin püf noktası burada .

aday  ekibimi hazırladım göreve talibim diyor veya da mevcut belediye başkanları  ben ekibimle yola devam edeceğim diyor sandık kurulmadan önce yani seçmene sorulmadan önce kimler  adayları belirliyor parti yönetim kurullarımı parti delegelerimi ,partilerin üyelerimi yoksa iki dudağı arasındaki genel başkanlarımı veya o genel başkanları genel başkan yapan bir takım unsurlar mı.

Sandık daha ortada yok .

Birde seçilmek için maddi güç lazım böyle derken daha önce  dinlediğim  ( Mevlana dan seçmelerden)  paragraf aklıma geldi  çölde bedevinin biri eşeğiyle değirmenden evine gidiyormuş bir yaşlı filozofta bedeviye sorar .

Hayrola nereden geliyorsun bu eşeğin yükü bu kadar ağır ne var eşeğin sırtında öyle .

Bedevi  bir tarafında buğday  bir tarafındaki çuvala da taş doldurdum eşit olsun diye .

Filozof güler ve derki  be mübarek çuvala taş dolduracağına buğday çuvalını ikiye paylaşsaydın da yükün bu kadar ağır olmasaydı daha iyi değimliydi hem eşeğin hem de sen çok daha rahat ederdin  bunu duyan bedevi  filozofun dediğini yapar eşeğin rahatladığını gören bedevi filozofa sorar  ey aklı güzel  gönlü sevgiyle dolu sen ne iş yaparsın  ya sen bir padişahsın ya bir vezir yada malı mülkü bolca olan bir bey .

Filozof  ben ne padişahım ne  vezir nede malı mülkü bol olan bir bey değilim gördüğün gibi üzerinde çaputuyla illerde ilçelerde ( çöllerde ) dolaşan bir parça ekmek bulduğumda yiyen birisiyim der .

Bunu duyan köylü de git oradan bu aklınla bu güzel gönlünle para pul sahibi makam sahibi olmamışsan benim yanımda da durma uzaklaş der .

Bedevi filozofa ne kadar hayranlık duysa da  yaşlı filozofun muhtaç durumda olduğunu  görünce yanından uzaklaştırdığı gibi her şeyin para pul mal mülk olmadığı anlatılmak istenildiği gibi ancak yaşamı idame ettirmek içinde ekmeğe suya, oksijene ihtiyacımız olduğu gibi .

Burada bize ayrılan köşemiz sona ererken bu günlerde  içine girdiğimiz seçim sürecinde gerek aday adaylardan  gerek mevcut belediye yönetimlerinden çokça konuşacağız partilere mi oy vereceğiz yoksa kişilere mi  bilenlere mi oy vereceğiz yoksa maddi güçlülere mi .

İşin açıkçası bilgisiz donanımsız da olmuyor parasızda işte bu ikisini bir araya getirebilsek filozofla köylü misali birde işin ortasına hakkınca demokrasiyi yerleştirebilsek her şey güzel olacak gibime geliyor bir sonraki  köşemizde görüşmek üzere hoşça kalın .

Saygılar sevgiler benden en güzel yarınlarda siz değerli okurlarımızın olsun .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR