KABULLENMEK TESLİM OLMAK DEĞİLDİR

Merhaba birbirinden değerli okurlar yazılarımda sizleri farklı düşündürmek farkı fark etmenizi sağlamak niyetiyle affınıza sığınarak satırlarıma başlıyorum.

 

Yazımda sağlıklı bir yaşam için yapmamız  ve yapmamamız gerekenlerle ilgili dikkat çekici belkide farkında olmadığımız günlük hayatımızdaki akışta alışkanlıklarımızın bizlerin sağlığını ne denli etkilediğini fark etmemizi sağlamayı umut ediyorum.

 

Sağlığımızı etkileyen en öncelikli faktör sabah yapılmayan yada sağlıksız yapılan kahvaltı en ön planda karşımıza çıkmaktadır; aç karnına yiyip içtiğimiz her şey direk kana karıştığı için açken yediğimiz içtiyimiz her şeye dikkat etmemiz gerekmektedir.

 

Sağlığımızı etkileyen bir diğer faktör ve en önemlisi olansa yaşamımız süresince başımıza gelen vuku bulan olumsuz olayları karşılayış şeklimizdir.

 

Kabullenmek teslim olmak değildir sözümüz tamda bu satırlarda yerini alıp bizlere farkındalık sağlayacaktır.

Yaşadığımız olumsuz bir olayı aradan zaman geçtikten sonra bir sohbette anlatır ve yaşadığımız bu olumsuz olaya gülerken buluruz kendimizi. Yaşadığımız o anda üzüldüğümüz kızdığımız ve belki karşımızdakileri kırdığımız o vakayı gün gelip de gülerek sohbet içinde nasıl anlatabiliyoruz, elimizden hiçbir şey gelmemiş yaşadığımız olumsuz durumu kabullenmişizdir, bu geçen süre zarfında verdiğimiz tepkiler bizim hem ruh sağlığımızı hem beden sağlığımızı etkilemiştir.

Ta en başından olumsuz olaylara vereceğimiz tepkileri kontrol edebiliriz,o an kabullenip sakin soğukkanlı düşünerek az hasarla bu durumdan kurtulabiliriz. Şiddetli bir deprem anında panik yapmak gibi düşünün bilinçli soğukkanlı olup durumu kurtarmak en mantıklısıdır.

Moral bozukluğu sinir ve stres anında vucudumuz zarar görür keşke o an vucudumuzda  oluşan zarar tespit edilip belgeseli yapılıp kamu spotu olarak yayınlansa  sinirlenmek ve öfkelenmek yerine şöyle bir düşünüp sakince davranmanın kendi sağlığı için  daha iyi olacağının farkına varır,olumlu ve sakin davranışlar birbirimize karşı saygımızı ve sevgimizi dahada perçimler, sağlıklı huzurlu bir yaşam için sakinleşelim, kabullenelim hayatın bizlere sunduklarını.

Bizi boğan su ( yaşadığımız olumsuzluklar) değildir, yüzme bilmediğimiz çırpındığımız( olaylara verdiğimiz olumsuz tepkiler) içindir. Oysaki teslim etsek hayatın akışına kendimizi sakince huzura varacağız, sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR