Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

İstanbul’ daki Fuardan İzlenimler..!

Geçen hafta -13 Mart Cumartesi- Lighttech 3. Elektrik, Aydınlatma ve Tesisat Fuarına, fuar organizasyonunun davetlisi olarak, bir otobüs dolusu oda üyesi elektrik tesisatçısı arkadaşlarımla gittik. Güzelde oldu. ODA üyesi olan meslektaşlarımla sohbet ettim, bir günlükte olsa işten uzaklaşıp, stresten uzak tatil yapmış olduk.

Fuar iki kısımdı. Aydınlatma ve tesisat. Aydınlatmanın son dönem yıldızı, LED Sistem ve Teknolojileri olan ampuller fuara damgasını vurmuştu. LED ampul serileri, LED teknolojisinin yanı sıra, şık dizaynlarıyla da dikkat çekiyordu. LED ampuller; Standart çanak halojen ampuller ve geleneksel ampullerle karşılaştırıldığında yüzde 90"lara varan tasarruf sağlamaları, uzun ömürlü -25 bin saat kadar- oluşları, civa içermeyen yapılarıyla çevreci, ısı ultraviyole ve kızıl ötesi yaymayan yapılarıyla da fuarın yıldızı olmayı hak etmişlerdi.

Ayrıca fuarda dikkat çeken başka bir yönde, LED ışıklı aydınlatmada Pazar, uzak doğunundu. Uzakdoğulu bay ve bayanlar, biz bu işte varız diyor, fuar reyonlarında yerlerini alıyorlardı.

Fuarı gezerken “ Electric Lighting Magazine” dergisi elime geçti. Karıştırırken bir konu dikkatimi çekti. Sizlerle, siz okuyucuyla paylaşayım dedim.

“ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYANA CEZA.!

Enerjiyi verimli kullanmayanlara yönelik 2010 yılında uygulanacak idari para cezaları, yüzde 2,2"lik yeniden değerleme oranında artırıldı.

Buna göre, 01 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında, enerjiyi verimli kullanmayan işletme, bina sahipleri ve yöneticilerin yasaya aykırı davranmaları halinde ödeyecekleri idari para cezaları, 613 lira ile 61 bin 352 lira arasında değişecek.

Bu arada EİEİ Genel Müdürlüğünün, Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Arttırılmasına Dair Yönetmeliğin 7"inci Maddesine Göre Yetki Belgesi ve Sertifika Bedelleri ve Sertifika Bedellerinin Yetkilendirilmiş Kurumlara Ödenecek Bölümü Hakkında Tebliği"de Resmi Gazetede yayımlandı.

Tebliğe göre, 2010 yılında yetki belgesi bedeli 5 bin lira, enerji yöneticisi kursu ile eğitim-etüt- proje eğitimi taban ücretleri bin lira, tavan ücretleri 3 bin lira, enerji yöneticisi sertifikası bedeli 50 lira, enerji yöneticisi sertifikası için şirketlerin yetki belgesi aldıkları kurum veya kuruluşa ödeyecekleri bedel de 5 lira olarak belirlendi.”

Siz siz olun, ENVER"e dikkat edin, yoksa ceza yolda..!

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR