Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

İl Başkanı Ne Yapmalı..!

 

            Kısa veya uzun süre, iyi veya kötü karar ama nihayet bir karar çıktı ve Osman ÇETİNKAYA, AK Partı Samsun il başkanı oldu.Yakışır.

            Bence olması gerekende buydu. Bu kadar süre aranması, bulunması ve atanması, ister istemez insanları taraf olmak zorunda bırakmıştır.Niye? Ne gerek vardı. Seçilmiş bir il yönetimini, üstelikte adayların çarpıştığı bir seçimden ,başarıyla ipi göğüsleyerek çıkan bir yönetimi, yok saymak  ne derece doğru olurdu, anlamış değilim. Benim takıldığımda bu. Bilinmesi gereken şey, bir yönetimde  bulunan yönetim kurulu üyelerinin, yönetim kuruluna başkanlık yapabilecek kapasitede olduğudur. Karar kimden, nasıl çıktığını bilmiyorum ama kim karar verdiyse, en doğru kararı vermiş oldu. Sağ duyu galip geldi. Etik olanda buydu, sistem olarakta böyle olmalıydı. Sistemsizlik içinde olmak zor. Böyle sistemsiz olunca, yönetmekte zor. Kim iktidar – yönetici – oluyorsa onun sistemiyle yönetiliyoruz. Oysa sistem olsa, seçilmişin o sisteme uyması gerekirdi. Böyle olsaydı sürekli sistem değişikliğine uğrayıp, allak bullak olmazdık.

            Akıllı adam, aklını kullanır.

         Daha akıllı adam, başkalarının aklını da kullanır.

                                                             Bernard SHAW

Ne yapmalı Osman ÇETİNKAYA..!

Benim yazacaklarım, uzayı yeniden keşfetmek değil, akıl vermekse hiç. Sadece il başkanımıza hatırlatmadır. Bu ara akıl veren çok olur yaaa..! Ben de hatırlatayım dedim.

Lider bir şemsiyedir. Tüm grupların üzerine örtülüp, onları samimi bir duyguyla kucaklamadır. Lider; darılmaz, kızmaz, hoşgörülü, sakin, duygusal, sert ve asla yorulmaz. Bu böyle uzar gider. En zoruda, lider her şeyi bilecek ve bilmek zorundadır (!)

Başkan Osman ÇETİNKAYA'nın basına yansıyan ilk demeçleri  yerinde ve verdiği mesajda çok güzel, “BİRLİKTELİK”. Ülke olarak en büyük hastalığımız bu değil mi. Hiçbir konuda, BİRLİK ve BERABERLİK içinde olamamak. İşte bu iki sihirli kelimeyi bir arada tutan, tutabilen liderler başarılı olmuştur. Çokta zor bir şey değildir. Tek çözümü vardır, basittirde. Çıkarcı menfaat gruplarını çevrenize almayıp, var olanları da uzaklaştıracaksınız. Çünkü bu grupların cüzdanı, mantığının önündedir. Mantık olmayan yerde de sağlıklı iş yürümez.

Sevgili Osman başkan;Şemsiyeni en büyük boydan seç, seçki tüm insanları içine alsın. Çünkü teşkilat tümüyle bir arada olursa başarı olur, başarılı olursun. Sakın ola, her sesi duyacağım diye pür dikkat kulak (!) kesilme. Sadece duymak istediklerini duy, duymak istemediklerini de ağızlardan kaçmış diye kabul et. Lider sağır ve kör (!) değil ama her sesi duyan, her şeyi görende olmamalı. Çünkü bu günler çok bilen ve çok konuşanların günüdür.

Sevgili Osman başkan; Lider koltuğa oturduğu zaman, olmazsa olmazı aman koltuk gitmesin olmamalı. Zaten lider hak etmişse koltuk ona yapışacak ve yakışacaktır.

İşte sayın il başkanım Osman ÇETİNKAYA, bu yazdıklarım zaten bildiklerindi. Sadece hatırlatayım dedim. Bazen sıcak ve deri koltuklar, insanları unutkan yapıyor da (!), deneyim ve tecrübelerimden yararlanarak uyarayım dedim.

Andre Gide “İyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir.” demiş. Osman  başkanım, iyi bir başlangıç yaparak başlaman dileğiyle, seni kutlar, başarılı olmanı temenni ederim.

Her şey gönlünüzce olsun

SEVGİLERİMLE 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR