SON OPERASYONDA NELER OLUYOR?

Adaletin mülkün temeli olduğunu hep söyleriz. Ancak uygulama noktasına gelindiğinde dediğimizi ne kadar uygularız sorusu; hepimiz için geçerli olan bir eleştiridir. Çuvaldızı önce kendimize batırıp, daha sonra başkalarına batırmamız gerektiğini her zaman söylerim. Şehrimizin en önemli sıkıntılarından birisi de şüphesiz çeteler ve mafyalarla mücadeledir. Bu konuda son bir yıldır çok güzel gelişmeler olduğunu hep birlikte gözlemliyoruz.

Devletin  en önemli görevlerinden birisi de bu çetelerle mücadele edip  gerekli önlemleri almasıdır. Üzülerek ifade etmek gerekirse bundan bir kaç yıl öncesine kadar bu konuda en ufak bir çalışma yapılmazken şimdi adeta nefes kesecek nitelikte operasyonlara imza atılması insanı mutlu ediyor. Sanırım bundan bir kaç ay önce nakliye kooperatifleri ile ilgili bir şeyler yazmıştım, birilerinin birilerine rüşvet vermek sureti ile ihaleye sokmayıp, sadece kendilerinin girdiğini, hatta bu konuda çok ciddi paraların haksız yere kazanıldığını yazmıştım.

Serbest piyasa ekonomisinin en önemli faktörlerinden birisi rekabet şartlarının oluşmasıdır. Rekabet şartlarının oluşmadığı, monopol (tekel) ekonomilerde kazanan tek kişi veya bir kaç kişi olurken, kaybeden toplumun tamamı olur. Rekabet ortamlarında ise tam tersi bir durum söz konusudur. Rekabet eden firmalar içerisinden en düşük fiyatı veren işi alır, toplumun tamamı kazanır. Bu işleyiş en sağlıklı, en verimli ve en hakkaniyete uygun modelidir, ancak bazı uyanıklar bunu delmeyi başarıp, malı götürmenin peşinde olurlar.

Olayın iç yüzünü tam olarak bilmemekle beraber bildiğim ve daha önce de yazdığım  kadarı ile sizlere bazı ipucuçları verebilirim. Zira bu konuda ne emniyet, ne de savcılık bilgi vermez. Ama biz gazeteciler bazı bildiklerimizi sizlerle paylaşırız ki; bu açıklamalarımız yasal mercilere de yardımcı olma bakımından işe yarayabilir. Zira bu şehirde son on yılda olup biten bir çok şeyin perde arkasını bire bir takip ettiğimden bir çok bilgi  gitmesi gereken yere gitmeden bana ulaşır.

Başlatılan operasyona etkili ve de yetkili birilerinin müdahale etmemesi halinde o kadar büyür ki bizim yaşadığımız A takımı Davası yanında solda sıfır kalır. Zira olayın içerisinde ciddi paralar, hasıraltı etmeler, tehditler, şantajlar, çete olayları var. Bu işin içerisinde şehrin en önemli siyasetçilerinden tutun da iş adamlarına varıncaya dek herkes olduğundan olayı ört bas etmek isteyeceklerini düşünmekteyim. Tabii ki bu arada kurunun yanında yaşlar da yanabilir, ancak zamanla bunlar ayıklanır, çektikleri ile kalırlar.

Olay çok boyutlu bir olay olmakla birlikte bir bölümü taşıma ihalesinde yaşanan bazı  gayri yasal durumlardır. Edindiğim bilgiler doğru ise; mağdur sıfatı ile ifade verenlerin bir kısmı sanık olması gerektiği halde neden mağdur olarak ifadelerinin alındığını hala daha anlamış değilim. Mağdur olduğu iddia edilen adamın mağduriyeti verdiği paradan kaynaklanıyor. İyi güzel de o adam o parayı babasının hayrına mı verdi, yoksa kazın geldiği yerden tavuğu esirgemedi mi?

Adamın verdiği paranın karşılığında aldığı işten ,hak etmediği halde ne kazanmış ona bakmak gerekmez mi?  Kimse kimseden durup dururken para alabiliyorsa benden gelip kimse neden para istemiyor?   Para alan adam aldığı parayı kendisi mi istemiş, yoksa maliyeye olan borçları yüzünden birilerinin maliyeyi adamın üzerine verip, adamı bitirmeye gitmeleri sonucu mu adam bu parayı onlardan almak zorunda kalmış?  Bunu çok iyi araştırmak lazım, aksi halde zulmedeni mazlum pozisyonuna sokarsanız bunun hesabını ne bu dünyada ne de gerçek dünyada veremezsiniz.

Bu anlattıklarımdan bir kısmınız bir şey anlamamış olabilir ancak zamanı  geldiğinde  gereken açıklamaları yaptığımda ne demek istediğimi veya bu yazıları neden yazdığımı rahatlıkla anlayabileceksiniz.

Bu güne kadar yaşadığım olaylardan edindiğim tecrübe güçlünün her yerde haklı olma noktasında desteklendiğidir. Bana yapılan saldırı olayında karşı tarafın avukatının parasını kimlerin verdiğini yetkili merciler bilmesine rağmen  bu bölüm birileri tarafından es geçildiyse bugün yaşanan olaylarda da aynı şeylerin olmayacağını kimse taahhüt altına alamaz. Bu operasyon adam gibi müdahale edilmeksizin yürütülürse bu şehirdeki yanlış işlerin büyük bir bölümü daha temizlenmiş olacaktır. Temennim adaletin hakkıyla tecelli etmesidir, umarım bu konuda gerekli hassasiyet gösterilir. Kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR