Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Hissettiklerimiz mi..! Yaptıklarımız mı..!

Bu yılın ilk altı ayının nasıl geçtiği tartışılır. En azından benim açımdan tartışılacak yönü çok. Yılın başlangıcında; Soğuk havalar ısındı ısınacak, işler açılacak derken takıldık genel seçim havasına, yılın yarısı geçti gitti bile. Yaz geldi, sezonda işler açılır dedik, tartışılır. İşlerin açılıp açılmadığını da iş yapanlara sormak lazım..!

            Akşam dışarı çıkma alışkanlığınız yoksa en büyük akşamcı arkadaşınız televizyon oluyor. İşte böyle bir akşamda, televizyonda seyrettiğim sinema filminde dikkatimi çeken güzel bir cümle oldu. Sanatçının biri karşısındakine; “Yaptıklarımız yanlış olabilir ama hissettiklerimiz doğrudur.” diye söyleyince, karşısındaki diğer sanatçıda cevap verir ; “Ama hayat yaptıklarımızdır, hissettiklerimiz değil.” Herkesin, söylenen bu cümledeki sözlerden alacağı çok ama çok şey olmalı.                

         OLGUN  İNSAN; GÜZEL SÖZLER   SÖYLEYEN  DEĞİL, SÖYLEDİĞİNİ YAPAN VE YAPABİLECEĞİNİ   SÖYLEYENDİR.         Confucius                                                                                                                                                                                 

            Aslında, bu yabancı filmde söylenen sözün karşılığı bizde de var. Sözün özü; “İçiniz neyse, dışınızda o olmalı” değil mi. Oysa hayat nasıl ? Tam tersi. Hayatta yediğimiz kazıkların, aldatılmaların ve darbelerin altında; insanların özünün, sözüyle bir olmaması değil midir?

            Ne yapmışız ? Diş görünüşlere aldanmışız. Hep dış görünüşlere aldanarak işlerimizi yapıp, sonunda da zararını görerek, eyvah çekmişiz. İçi ve dışı bir olmayanlara karşı en büyük tedbirde, karşılıklı sözleşme yapmaktır. Ama ne yazık ki bu alışkanlık, “SÖZLEŞME” yapma alışkanlığı;Ki bu alışkanlık,bizim ülke insanına,iş yaptıran,iş yapan, tüccar ile esnaf ve sanatkarımıza uzak. Bu da fırsatçı, “içi ve dışı bir olmayan” iş yapan ve yaptıran sahtekarların işine gelmektedir.          

          Siz,siz olunda, her türlü iş yapacağınız zaman mutlaka aranızda belirlediğiniz şartları kayıt altına alan bir “SÖZLEŞME” yapın.İnanın, sonunda iş yaptıran ve yapanda mutlu ayrılacaktır.

         Herşey gönlünüzce olsun.          

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR