Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Güneş enerjisi fuar'ının anlattıkları

Zaman zaman siz okurlara fuar etkinliklerinin sonuçlarını aktarmaktayım. Bu fuarda onlardan biri. Türkiye"de yıllık ortalama güneşlenme süresi toplam 2640 saat. Güneş Enerjisi, yaygınlığı artmaya devam eden bir teknoloji. Gelecek yıllarda ekonomik büyümede mutlak yerini alacak ve ekonominin büyümesini belirleyen faktörler arasında olacaktır.
90"lı yılların son yarısında büyümeye başlayan Güneş Enerjisi, dünyada yıllık yüzde 30 büyüme hızına erişmiş. Gelecek yıllarda büyüme hızını arttırarak, en hızlı büyüyecek elektrik enerjisi alanı olması tahmin ediliyor ve bekleniyor.
Tabi böyle bir gözde büyüme hızına sahip Güneş Enerjisi, yalnız bırakılmayacaktır.
Tanıtımlar ve görücüye çıkan firmalar, İstanbul"da yapılan Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarında da yerini aldı, boylarını gösterdi. Böylece sektörde faaliyet gösteren firmalarında, sektörü canlandırmak için önemli bir çalışmaya başladıkları anlaşılmış oldu.
Fuardan notlar; Almanya"nın yatırım teşvik kuruluşlarından ICOB ( Investor Center East Branderburg ) fuarda Güneş Enerjisi Teknolojileriyle ilgili katılımcılarla yapılabilecek iş birlikteliklerini gerçekleştirmek için gayret içindeydi. Ayrıca ICOB Potansiyel yatırımcıları bilgilendirme, teknik destek, farklı teşvikler ( vergi, AB teşvikleri, devlet teşvikleri, KOBİ " lere yüzde 50 yatırım teşviki ) hakkında fuar günleri boyunca seminer programları düzenledi.
Ana sponsorlar FORE ve SHARP birlikteliği fuarı; konusuyla ilgili dernekler tarafından da destek gördü. TEMA vakfı, TEMEV ( Temiz Enerji Vakfı ), GÜNDER, Temiz Dünya Derneği ve Güneş Enerjisi Enstitüsü. Fuar sırasında faaliyetleri hakkında sektörü bilgilendirdi.
Katılımcı profili içinde; Güneş Enerjisi fotoelektrik mamulleri, güneş enerjisi yapı ve entegrasyon ürün ve uygulaması, ısı koruma materyalleri, yeni materyal ve teknolojileri, fotovoltaik  ürün ve üretim teçhizatı, şarz ürünleri ve teçhizatı, tamamlayıcı otomatik kontrol cihaz ve enstrümanları, özel levha ve dolguları, su ısıtıcı ve ürün teçhizatı.
Katılımcı profili yapısında ise; Güneş Enerjisi üreticileri, montaj atölyesi sahipleri, enerji sistemleri için imalatçılar ve güneş enerjisi sistemleri için ithalat yapan temsilciler yer aldı.
Bol güneşli günlere.
SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR