Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Genel kurullar bitiyor...!

Esnaf ve Sanatkârlar Oda"larının Genel Kurulları başlıyor diye yazımı yazmış, bende bu maratona dâhil olmuştum.
Koşuşturma içinde olduğumdan, geçen haftaki yazımı yazamamıştım. Siz okurlardan özür diliyorum.
Genel Kurullar devam ediyor. Oda başkanı arkadaşlarım, hızlı bir şekilde genel kurullarını tamamlamak üzere. Benim gibi bazı Oda başkanları da, rakipleriyle boğuşarak ipi göğüsledi. Bazıları ise rakipsiz, sakin bir şekilde genel kurullarını tamamladı.
Şuana kadar yapılan genel kurullarda sadece iki oda başkanı arkadaşım genel kurulunu kaybetti. Son derece üzüldüm.
Seversiniz, sevmezsiniz. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Bu sizin takdirinizdir. Ama kaybeden kişinin kaybedişine üzülürsünüz. Bende çok üzüldüm. Kaybetmek zordur ve kabullenmek kolay değildir. Buradan Hasan ARSLAN dostum ve Bahadır DEMİRCAN ağabeye, iş hayatlarındaki çalışmalarında başarılar diliyorum.
Samsun"da bir Ocakta başlayan heyecan dalgası ilk önce beni sardı. Çünkü ilk oda seçimi, tarih itibariyle benim odanın; Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar odasınındı. Üstelik rakipte vardı.
Genel Kurullarda rakip olunca heyecanlı oluyor. Heyecan güzelde, genel kurul günü yaklaştıkça, heyecan strese dönüşüyor. Stresi yenip mantıklı olmak lazım. Kendinize mümkün olduğunca hâkim olmanız gerekiyor. Yoksa başarıyı yakalamak zor. Bende mümkün olduğu kadar mantıklı olmaya çalıştım. Taaaki..!oyların sayılmaya başladığı son beş dakikaya kadar. Ondan sonra kopup, kazandın sesine kadar…!
Genel kurullara rakip olunca, bazı şeyleri daha iyi görüyorsunuz. Üyenizle yüzleşiyor, yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı daha iyi anlıyorsunuz. Geçen dört yıl önünüze seriliyor. Hele bir de stesi olmasa, bu rakipli genel kurulların sonuçları çok verimli. Köşe bucak her üyeye ulaşıyorsunuz. Aslında yapmak isteyip de, yapamadığımız şeyler. Zaman olmuyor. Ama genel kurul nedeniyle işi gücü bırakıp yollara düşüyorsunuz. Zaman ayırmak zorundasınız. Tüm üyeye ulaşıp genel kurula davet edecek, aynı zamanda da destek isteyeceksiniz.
Bende öyle yaptım. Yönetim kurulumla yollara düştüm. Tüm üye arkadaşlarıma ulaşmaya çalıştım. Bazen ayrı ayrı, bazen ikili gruplar halinde dolaştık. Amaç, her üyeyi gezmek, hem de yapamadıklarımızı tespit etmekti. Genellikle başkan yardımcım Taşhan elektrik- Yakup YILDIRIM" la gezdim. Meslek grubumuzun nabzını ikimiz tuttuk. Gün geldi Elektronik meslek grubunu, elektronikçiler grubu adına başkan yardımcım Dijital elektronik-Ali GENÇ"le gezdim. Zaman zamanda, başkan yardımcılarım ve aramıza yeni katılan, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla gezdim. Bu yeni arkadaşların bizle uyum içinde çalışacağı, bize uyum sağlayacağına inanıyorum.
İyi bir çalışma yaptık. Yerinde yaptığımız tespitleri raporlara döktük. İyi raporlar tuttuk. Bu raporlar, gelecek dönem yapacağımız çalışmalarımızda bize ışık tutacak.
Bize destek verip, görev süremizi bir dönem daha uzatan, desteklerini esirgemeyip genel kurula katılan ve sandığa giderek oy kullanan tüm üye arkadaşlarımı, davalarına sahip çıktıklarından dolayı kutluyorum.
Ve bir kez daha söylüyorum;
“ONLAR BİZE GÖNÜL ve DESTEK VERDİ. BİZDE YÜKÜN ALTINA GİRDİK, ONLARA LAYIKIYLA HİZMET EDECEĞİMİZE İNANIYORUM.”
Her şey gönlünüzce olsun.
 Sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR