Daha Kapsamlı

Eğer burada yazıyı şu şekilde yazarsak daha çok anlam ifade edecektir. O zaman taraflısın diye bir not düşülmeyecek buraya. Gezi olayları bir hak arayışıdır, Odtü olayları bir hak arayışıdır, Berkin Elvan' ekmek almaya giderken şehit düşmüş bir kardeşimizdir, Ok meydanı olayları bir kesimin hak aramasıdır. Doğuda kaçırılan çocuklar örgüte sempatizan oldukları için götürülmüştür. Evlatları dağa götürülen annelere devlet eylem yaptırarak örgüte karşı kara propaganda yapmaktadır. Dağa sınıfça giden çocuklar çözüm süreci sonucunda söylenenlerin yapılmayacağını gördükleri için onlarda hak arayışı için dağa çıkmıştır.

Bu ülkede Gezi olayları ne kadar hak ise, pkk terörüde o kadar haktır. İki tarafta hakkını arıyor, Gezideki eylemcilere haklısın de, pkk eylemcilerine sen haksızsın de. Bu bir tutarsızlığın göstergesidir. İki tarafında hak arayışı karşısında hayır siz haksızsınız demek demokrasi adına bir utançtır. Bugün Kürt eylemciler, yarın Gezi eylemcileri, daha sonra Aleviler, ardından Sunniler, devamında Süryaniler, Çerkez, Roman, Arap hatta Polenez köydeki Polanyalılar bile hakkını aramak zorundadır. Gezi olaylarının başlangıcında terörist başının posteri ile Atatürk posterini yan yana koyabilme cesaretini gösterdi orada küçük bir topluluk, aynı şekilde Almanya'da yapılan protestolarda yine aynı görüntüye şahit olduk. Terorist  başının posterleri ile bayrağımızı yan yana gördük.

Yazıyı bu tarz yazarsak iktidara muhalif görüntüsü oluşturacağız, eğer vatan, toprak, din, bayrak dersek iktidar yanlısı olacağız. Çok ilginç bir yaklaşım. Öylesine kutuplaştırıldık ki bayrak dediğimizde, sağcısı, solcusu,dincisi, ateisti, tarafsızı aynı bayrağı gördü ama fikir olarak hiç bir zaman ortak bir noktada birleşemedi. Bu aynı noktaya gelememe olayını sürekli kullanılmak olarak gördüm. Bu dönemde kim bayrak diyorsa ona sen iktidar yanlısısın damgası vuruldu hemen. Arkadaşlar başka Türkiye yok. İktidar kalıcı değil, cumhuriyet tarihi boyunca kaç hükümet kuruldu, kaç iktidar partisi gördük. Hata yaptıklarında bunlarda gidecektir, bizim için önemli olan iktidarların değişmesi değil, iktidar değişikliğinden sonra bu vatan bir kademe daha gelişebilmişmidir. Vatanın büyümesini istemeyi iktidar yanlısı olarak  görmek abesle iştigalden başka bir şey değildir.

Neyi paylaşamıyoruz ? Osmanlı imparatorluğunun kuruluşunu baz alırsak, cumhuriyet tarihiyle birlikte yaklaşık  700 yıldır bu topluluklar bir arada yaşadı. Aynı acıları yaşadılar, aynı savaşta omuz omuza çarpıştılar, aynı topraklara kanlarını akıttılar, birbirinden kız aldılar, kız verdiler, komşuluk yaptılar, zor günlerinde birbirlerine destek oldular. Şimdi birileri çıktı, farklı olduğunun farkına vardı. E kardeşim bu ülke sadece ses çıkartanın değil, sessiz sadece işini yapan topluluklarında yaşadığı bir toprak parçası.

 Son olaylara dikkat ettiniz mi? Terör örgütü doğuda aktif hale gelmeye calışırken, yol kesmeye, adam kaçırmaya, dağa eleman yetiştirmeye çalışır bir pozisyona girdi. Batı'da Gezi olaylarının yeniden harekete geçirme , Alevi vatandaşların kullanılması yeni bir dalganın oluşturulması yönündedir. Hangi durumda olursa olsun devletin yanında olacağız. Çünkü partiler,ideolojiler üstü bir millet, bayrak, toprak sevgisi ön planda durmaktadır.

Kürt anneler desteklenmeli ve tüm basının bu yönde görev alarak,desteklerini göstermeleri gerekirken ne yazık ki bazı ulusal basında bu olayların göz ardı edildiğini görmekteyiz. Örgüt zor durumda kalmazsa bu tür eylemlere girmezdi. Bunun çok iyi kullanılması ve desteklenmesi gerekmektedir. Bu faaliyetleri desteklemek iktidar yanlısı olmaktan ziyade  vatan  için çalışmak demektir. Çünkü yarın iktidar değişecek ve biz yine terör örgütüyle karşı karşıya kalacağız.

Bu ülke vatandaşların çektiği acının ,hüznün artık son bulması gerekir ki insanlar hak ettikleri huzuru yaşasınlar, ülkede huzur olduğunda ise ekonomik büyümenin artacağı kanaatindeyim. Karamsarlığa kapılmış bir halk ile bir yıl sonrasının planlaması yapılamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR